Basel Kültür Gezisi

Basel Tarih Müzesi

Basel Tarih Müzesi

13. yüzyıldan kalma Barfüsserkirche (Shoeless Friars Kilisesi) içinde yer alan bu müze, Basel'in katedral hazinesinin, ahşap heykellerin, madeni paraların, zırhın ve şehrin geçmişinin diğer kalıntılarının geniş bir koleksiyonuna sahiptir. Bir yeraltı galerisi, vitray, seramik sobalar ve zengin oyma ahşap ile tamamen yeniden inşa edilmiş ortaçağ ve Rönesans lonca odalarını sergiliyor. Üst katta, koronun yanında, Münster Hazinesi, paha biçilmez altınları içeriyor. Alplerin kuzeyindeki Fransiskan mimarisinin en güzel örneklerinden biri olmasına rağmen, kilise 19. yüzyılda dekstrakte edildi ve 1894'te kurtarılıp günümüzde müze olarak kullanılıncaya kadar bir depoya dönüştürüldü. Genel açıklamalar Almanca, Fransızca ve İngilizce'dir. Özel sergiler hakkında İngilizce bilgi için web sitesine bakın.

Basel Sanat Galerisi (Kunsthalle)

Basel Sanat Galerisi (Kunsthalle)

Çağdaş sanat sevenler için mutlaka görülmesi gereken bu müze, 1872'den bu yana çağdaş sanatın önemli eserlerini sergileyen dönüm noktası sergilerine ev sahipliği yaptı. Birkaç modern ustanın çalışmalarını kariyerlerinde erken göstermenin yanı sıra (Paul Klee ve Pablo Picasso) Avrupa'da Amerikalı soyut dışavurumcuların eserlerini sergileyen ilk kişi oldu. Çağdaş sanatın sunumuna adanmış dünyanın en aktif kurumlarından biri olarak bilinir. Programlar arasında video kurulumları, performanslar ve sanatçı görüşmeleri yer alır.

Basel Doğa Tarihi Müzesi

Doğa bilimlerinin - dünya tarihinden soyu tükenmiş memelilere, ilginç böceklere kadar - tüm özellikleri burada yer alıyor. Çocuklar, çeşitli dinozorların kılıç dişli kaplanlarını, mamutlarını ve iskeletlerini sevecekken, yetişkinler doğal dünyayı bir değişim halinde araştıran dönen sergilerin tadını çıkaracaklar. Açıklayıcı materyallerin çoğu yalnızca kalıcı koleksiyonda Almanca'dır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU