Aswan da Özel Bir Yer

Tombs of the Nobles and Gubgubet al-Hawa

Soylu Mezarları ve Gubgubet al-Hawa (Rüzgar Mezarı), Aswan

(Tombs of the Nobles and Gubgubet al-Hawa)

Batı Şeria, karavan yollarının emanet edilmesi, granit ocaklarının izlenmesi ve Memphis'in başkentine yapılan ticaret sevkiyatlarının denetlenmesi ile maceraperest eski Mısır soyluları olan Filistin'in Güney Kapısı Bekçilerinin son dinlenme yeridir. Bir deveye çıkın veya nekropolün yamacında yürüyün ve Mısır antik eserlerini incelerken nadiren elde ettiğiniz bir keşif hissinin tadını çıkarın. Birçok mezar kapalı ya da kazı yapılıyor, ancak yine de görülecek çok şey var. Uçurum boyunca güneye yol yapmak gibi görünümü çarpıcı.

Soylu Mezarları ve Gubgubet al-Hawa Hakkında

Tombs of the Nobles and Gubgubet al-Hawa

Erkek figürleri ile yazılmış altı sütun ve 28 yarda uzunluğundaki iç geçit ile, güzel ön avlusu ile not edilen kuzey uçlu Serenput I Mezarı (No. 36, 12. Hanedan, MÖ 1938-1759) ile başlayın, anakaya ile dövme. (Köşkteki insanlara bu mezarın açık olup olmadığını sorun; eğer değilse anahtarınız olan birini gönderebilirler). Roma duvarının kalıntılarının altında bulunan Khounes Türbesi'ne (No. 34, 6. Hanedan, MÖ 2323-250) gidin; bir Kıpti manastırına dönüştüğünün izleri var. 1799'da Fransız askerlerinin bıraktığı grafiti arayın. Uçurum boyunca güneye, bu dönemin en iyi korunmuş mezarlarından Serenput II (No. 31, Orta Krallık, MÖ 1980–1630) torunu I Serenput'un torununa devam edin Gözlerinizi loş iç mekana uyum sağlayın ve 32 yardalık geçidin sonunda parlak renkli kabartmaları (merhum ve ailesini gösteren) izleyin. Son mezarlar Mekhu ve Sabni'dir (No. 25 ve No. 26, 6. Hanedan, M.Ö. 2350-2170). Bu etkileyici kaya sütunlu odalar bazı freskler ve ara sıra yarasa içerir. Mekhu, Ekvator Afrika'sında bir seferde öldü. Oğlu Sabni, onu öldüren kabileyi cezalandırmaya ve babasının cesedini eve geri götürmeye gitti. II. Firavun Pepi, bu istismarlar için takdir işareti olarak mumyalama teçhizatı gönderdi.

Soyluların Mezarlarından dönüş yolunda kubbeli Gubgubet al-Hawa'ya (bir şeyh mezarı) kısa bir yürüyüşe çıkın, ancak çoğu yerli halk sadece Ebu el-Hawa (Rüzgarın Babası) diyor. ve yıl boyunca serinletici bir esinti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU