Abergavenny, Galler

Abergavenny, Galler

Brecon Beacons Milli Parkı'nın hemen dışındaki Abergavenny pazar kasabası, yürüyüşçüler ve yürüyüşçüler için popüler bir başlangıç ​​noktasıdır. Yıkık bir kalesi vardır ve Blaenavon'daki sanayi tarihi alanlarına yakındır.

Abergavenny Big Pit Ulusal Kömür Müzesi

Yüzlerce yıldır, Güney Galler madencilik endüstrisi ile ünlüdür. Onlarca yıllık düşüş - özellikle 1980'lerde - sadece bir avuç mayın işinde kaldı. Abergavenny'nin 12 mil kuzeyindeki küçük bir kasaba olan Blaenavon'un etrafındaki madenler, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlendi ve bu büyüleyici müze merkez. Eski madenciler sizi yerin 300 metre uzağında bir kömür madenine götürüyor. Eski ahırları, makine dairelerini ve açıktaki kömür yüzeylerini incelemek için bir saatten az bir zaman harcıyorsunuz. Daha sonra, İngiliz madenlerinde çocuk emeği ile ilgili olağanüstü bir bölüm de dahil olmak üzere, eski Pithead Banyolarında bulunan bir serginin etrafına bakabilirsiniz. 3 fitin altındaki çocukların turun yeraltı bölümüne girmesine izin verilmez.

Abergavenny Kalesi ve Müzesi

Abergavenny Kalesi ve Müzesi

11. yüzyılın başlarında inşa edilen bu kale, Noel Günü, 1176'da trajik bir olaya tanık oldu: Norman şövalyesi William de Braose, komşu Galler şeflerini bir ziyafete davet etti ve bölgeyi kontrol altına almak için kaba bir girişimde bulundular. yemek için otururken. Galler kaleye misilleme yaptı ve neredeyse yıkıldı. Şimdi geriye kalanların çoğu 13. ve 14. yüzyıllardan kalmadır. Kalenin 19. yüzyıl av köşkü mükemmel bir bölgesel tarih müzesine ev sahipliği yapmaktadır. Yeniden yaratılmış bir eyer dükkanı ve II. Dünya Savaşı hava saldırısı sığınağı var, ancak eski eşyaları ve tereyağı kalıplarıyla Victoria Galce çiftlik evi mutfağı belki de en sapkın sergi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU