Roombeek Caddesi

Roombeek Caddesi Konumu


Alışılmadık Roombeek caddesi, Hollanda'nın Enschede şehrindedir. Çoğu turist, onu Çatlak Taşlar Caddesi olarak biliyor. 2000'e kadar bu alışveriş cadde sadece ortalama. O yıl trajik bir olayla damgasını vurdu. Sokakta büyük bir piroteknik deposu patladı. Büyük bir patlamada 650'den fazla ev tahrip edildi. Caddeyi onarmak birkaç yıl aldı. Binaların ve kaldırımların yeniden inşası sırasında bir yeraltı akışı keşfedilmiştir. Akışı yüzeye çıkarmaya karar verildi.

Roombeek Caddesi



Bugün, taş parçalarıyla olağandışı havuz, yeni inşa edilen caddenin ana süslemesidir. Taş plakaları üzerinde yürüyebilirsin. Taşlar, karla kaplı olduklarında kışın etkileyici görünürler. Yıllar önce olduğu gibi, günümüzde cadde birçok dükkana ve yeme alanına sahiptir, bu yüzden her zaman oldukça kalabalıktır. Birçok turist, özellikle akarsu üzerinde unutulmaz fotoğraflar yapmak için alışveriş caddesine gelir.

Roombeek Caddesi Yapısı


Yerliler için Hafıza Akışı, 23 kişinin öldüğü 2000 yılı trajik olaylarıyla ilgili bir hatırlatmadır. Anıt, trajik olay anısına kuruldu. Yerlilerin rahatlamayı sevdikleri güzel bir park da anma yeri olarak hizmet ediyor. Sadece popüler mağazaların değil, her hafta şaşırtıcı etkinliklerin düzenlendiği bazı modern kültür merkezleri, günümüzün en orijinal Hollandalı caddelerinden birinde bulunabilir.

Roombeek Caddesi



Roombeek ticari bir cadde ve aynı zamanda bölgenin kentsel çekirdeğidir. Adını sokağa veren ve geçmişte yeraltından akan küçük dere restore edilmiş ve tekrar yüzeye çıkarılmıştır. Şimdi su kentsel çevrenin bir parçası ve bölgenin yeni merkezi noktası haline geldi. Cadde boyunca genişleyen ve daralan asimetrik tasarımı farklı mekansal özelliklerini vurguluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington