Lencois Maranhenses

Lencois Maranhenses Konumu

Sonsuz kumlar, bazen kertenkelelerden geçen zayıflatıcı bir ısı, rüzgarla taşınan ağaçların dalları ve kuru bitkiler bu yerlerde tipiktir. Çölde ne gibi ilginç şeyler görebilirsiniz? Gerçekten de, pek çok turist hayatın eksikliğiyle ilişkilendiriyor. Bununla birlikte, gezegenin bazı çöl alanları, en deneyimli yolcuları bile şaşırtabilir. Kumullar, muhteşem göller ve lagünler, egzotik bitkiler ve taş heykeller ile muhteşem vaha da dahil olmak üzere gerçek doğal hazineleri gizler. Doğa bunu oluşturmak için binlerce yıldır çalışıyor. Gezegenin bazı çöllerinde karlar düzenli olarak düşerken diğerleri literal anlamda çiçekler ve muhteşem doğa manzaraları ile ikna oluyorlar.

Lencois Maranhenses


Dünyadaki en sıra dışı çöllerden biri Brezilya'da bulunan Lencois Maranhenses'dir. Bu çöl Maranhao eyaletinde bulunur. Burası, pitoresk lagünler ve berrak su içeren göletlerin zenginliği ile farklılık göstermektedir. Yağmur burada oldukça sık düşer. Su, çatlaklarda ve kaselerde birikir ve inanılmaz bir güzelliğe sahip bir manzara oluşturur. Kar-beyaz kum tepeleri, lagünler ve gökyüzü-mavi renk gölleri karşısında sadece şaşırtıcı görünüyor. Birçok gezgin, gölde yüzmek için sadece şaşırtıcı yerlere gelirler ve yumuşak beyaz kumun üzerinde uzanırlar.

Lencois Maranhenses Yapısı


Lencois Maranhenses'i ziyaret etmek için en uygun zaman bahardır. Yağışlı mevsimden sonra, kendi topraklarında azami rezervuar sayısı görülebilir. En derin lagünler ve göllerde balıklar, kaplumbağalar ve yumuşakçalar yaşar. Küçük rezervuarlar yaz döneminde tamamen kurur. Şaşırtıcı Lencois Maranhenses çölü, 1981 yılında kurulan milli parkın adını verdi. Bu, 1.550 km²'lik bir alanı kaplıyor.

Lencois Maranhenses


Muhteşem gölete ek olarak, çöl, 40 metrelik yüksekliklere ulaşan şık beyaz kum tepeleri ile ünlüdür. Lencois Maranhenses Çölü, yıl boyunca düşen oldukça büyük bir yağış miktarında bitki örtüsünün neredeyse tamamen yoksun olması şaşırtıcıdır. Turistler çöl boyunca harika turlara katılmaya davet edilir; Sürmek genellikle off-road. Tur sırasında gezginler kesinlikle sonsuz çölü görmek, göleti balıklarla takdir etmek ve güzel gölde yüzmek için bir fırsat buluyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington