Kansai Uluslararası Havaalanı

Kansai Uluslararası Havaalanı Konumu


Japonya'da bulunan Kansai Uluslararası Havaalanı, her taraftan su ile çevrilidir. Osaka'dan uzak olmayan yapay adada inşa edilmiştir. Havalimanı 1994 yılında açıldı ve olağanüstü mimar Renco Piano projesinde çalıştı. Büyük havaalanı iyi gelişmiş altyapıya sahip ve iki terminali var - kuzey ve güney. Güney terminalinin kendisi yılda 12 milyondan fazla kişiye hizmet vermektedir. Havalimanı topraklarında sadece ofisler değil aynı zamanda çok sayıda mağaza, restoran ve rahat kafe de sunuluyor.

Kansai Uluslararası Havaalanı


Havaalanındaki pistlerin uzunluğu oldukça etkileyicidir ve 3,500 ve 4,000 metreye denk gelmektedir. Kansai, mükemmel altyapıya ve pistlerin iyi donanımına rağmen, dünyadaki en tehlikeli havaalanlarından biridir. Yapay adaya sadece sertifikalı pilotların girmesine izin verilir. Kansai, ulaşılması zor lokasyonda bulunan havalimanı bile iyi ekipman seviyesinde nispeten güvenli olabileceğinin iyi bir örneğidir. 

Kansai Uluslararası Havaalanı Yapısı

Kansai Uluslararası Havaalanı


Osaka Körfezi açıklarında, 4 km uzunluğa ve 2,5 km genişliğe sahip yapay bir ada üzerine kurulu havaalanıdır. Osaka'ya yakın olması sebebiyle inşa edilmiştir. 1989 yılında yapımı biten ve üç ayrı tepeden 21 milyon metre küp toprak ile doldurulmuş, 10,000 işçi ve 80 gemi kullanılarak 3 yılda bitirilmiştir. 1990 yılında ise 3 kilometrelik bir köprü ile anakarayla bağlantı sağlanmıştır. Bu köprünün maliyeti ise 1 milyar Amerikan dolarıdır. 2006 Yılın Havaalanı ödüllerinde dördüncü olmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington