II. HASAN CAMİİ

II. HASAN CAMİİ Konumu

Kazablanka'yı ziyaret etmeyi planlayan turistler, II. Hasan Hamamı olan Fas'ın dini cazibe merkezini görmezden gelinmiyor. Atlantik kıyısında, inanılmaz derecede güzel arazide bulunmaktadır. Camide ve bitişik topraklarda 105.000 kişi bulunur. Caminin tek minaresinin yüksekliği 210 metredir. Benzersiz caminin projesi mimar Michel Pinseau tarafından tasarlandı.

II. HASAN CAMİİ


Büyük projesi en kısa sürede gerçekleştirildi. Sadece on üç yıl içinde büyük cami tamamen inşa edilmiş ve 1993 yılında ilk sadık elini altına almıştır. Caminin asıl özelliği onun yeridir. Doğal sahilde değil, yapay platform üzerinde inşa edilmiş ve kelimenin tam anlamıyla suyun üstündedir. Caminin zemini yüksek mukavemetli camdan yapılmıştır, böylece okyanusun dalgalarını ve sualtı sakinlerini görebilirsiniz.

II. HASAN CAMİİ YAPISI

Caminin geniş salonları, 25.000 kişiye denk gelmiş olup, ince mermer ve granit mobilyalarla bezenmiştir. Merkez salonunda, en iyi Venedik ustalarının yarattığı dev avizeleri görebilirsiniz. Uzun pembe granit sütunlar, altın renkli mermer zemin, görkemli oniks bezemeler - caminin tasarımı gerçekten lüks ve doğal. Cami kriterinin girişi yalnızca Müslümanlar için değil aynı zamanda Hasan II Camii'ni Fas'ın en popüler turistik yerlerinden biri yapan şeylerle ilgilenen kişiler için de geçerlidir. Yirmi yılı aşkın süredir, muhteşem cami dünyanın en yüksek dini yapıdadır. En yüksek minaresi muhteşem mozaik ve taş oymacılığı ile süslenmiştir.

II. HASAN CAMİİ


II. Hasan Camii Fas'ın Kazablanka şehrindedir. Fransız mimar Michel Pinseau tarafından tasarlanan ve Bouygues tarafından inşa edilen cami, Atlantik kıyısında denizin doldurulması ile elde edilen bir alan üzerine inşa edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU