Hollanda Hakkında İlginç Bilgiler

Hollanda Hakkında İlginç Bilgiler

Hollanda Hakkında İlginç Bilgiler


Hollanda ve Hollanda aynı yer Bazı insanlar Hollanda ve Hollanda arasındaki fark konusunda kafası karışık. Aslında, Hollanda (Kuzey ve Güney) ülkedeki en kalabalık iki eyaletten oluşmaktadır. Hollanda'nın kendisi sadece 1581'den beri varlığını sürdürürken, Amsterdam gibi şehirler 1275'ten beri var - ve daha pek çoğu bundan önce bile. Tarihsel olarak, bu illere veya şehir devletlerine daha fazla güç verilmişti, bu nedenle bu illerin en güçlüsü Hollanda'ydı (Amsterdam, Lahey, Rotterdam'ı içeren). Yani, tüccarlar çok uzaklara gittiğinde, tipik olarak Hollandalı olduklarını söylediler. Hollanda biraz sonra geldi ve ikisi aslında birbirleriyle eş anlamlı hale geldi.


Hollandalılar şirketi icat etti Hollanda Doğu Hindistan Şirketi (ya da Hollandaca bilindiği gibi VOC), hissedarlarına karlarının hisselerini sunan halka açık ilk şirketti. VOC, gemi üretmek, mal satın almak ve yeni çalışanlar kiralamak için fon topladı. Bu, Hollandalıların ekonomik olarak bir 'Altın Çağ' geçmesi ve kabaca 17. yüzyılın tamamını kapsayan birkaç nedenden biriydi. Yüksek karlar, Rembrandt ve Vermeer gibi Hollandalı Üstatların beğenilerini görmek için sanata harcanan daha fazla paraya neden olur.

Hollanda Milleti

hollanda


Hollandalılar dünyanın en uzun milleti Belki de çok fazla süt içtikleri için, ya da belki de çoğu zaten deniz seviyesinin altında olduğu için, ama Hollandalılar dünyanın en uzun ulusudur. (Ardından Karadağ ve ardından Danimarka gelir). Ortalama bir Hollandalı adam şimdi 183cm (6ft) boyunda, ortalama bir Hollandalı kadın 170cm (5ft 7in) 'e ulaşıyor!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington