Chavin De Huantar Kalıntıları

Chavin De Huantar Kalıntıları Konumu


Peru'da da en deneyimli turistler için görülmeye değer muhteşem yapılar var. Her şeyden önce, eski Chavín de Huántar şehrinin kalıntılarından bahsedilmelidir. Yerliler her zaman kendi eşsiz ve sihirli güçleri için tuttuğu aynı isimdeki bölge topraklarında bulunurlar. Chavín de Huántar'ın tarihi kenti M.Ö. 327 yılında kurulmuştur. Şehrin çoğunda tapınaklar ve kutsal binalar vardı.

Chavin De Huantar Kalıntıları



Antik kent, yıllarca kazı sırasında keşfedilen sayısız eser gibi karmaşık kutsal ritüelleri ve kurbanları gerçekleştirmek için bir yer görev yapmıştır. Burada güçler şamanları çizdi. Yerel halk şimdi ören yerindeki zammın büyülü güçler sunduğuna inanıyor. Arkeolojik kompleksin merkezinde, şimdi kutsal anıtlar ve oblikler gizlenen iç avluda iki tapınak bulunmaktadır.

Chavin De Huantar Kalıntıları Yapısı


Diğer tarih öncesi binalar gibi Chavín de Huántar da mimarisi açısından dikkat çekici. Şehrin tapınakları, kullanılan bina malzemesi ve ebatla hayran. Tapınağın içi de çok karmaşıktır. Koridorların uzun labirentleri sayesinde ziyaretçiler sadece rehber şirketinde yürüyebilir. Bu antik kenti keşfetmenin geçmişi olağan değildir. Chavín de Huántar, yerel çiftçilerin birisi tarafından bulundu. Tarım alanında, olağandışı taşları kesik kaya taslağı ile fark etmiştir. Çiftçi tarafından keşfedilen alan, yüzyılı aşkın bir süredir tüm dünyadan araştırmacılar ve arkeologları cezbetmiştir.

Chavin De Huantar Kalıntıları



Chavín de Huántar, en geç M.Ö. 1200 yılında kurulmuş, M.Ö. 400-500 yılları arasında, İnka öncesi kültüre sahip Chavín topluluğu tarafından işgal edilmiş bir antik kent ve arkeolojik sit alanıdır. Sit alanı, Peru'nun Ancash Bölgesi'nde, Lima şehrinin 250 kilometre kuzeyinde, denizden 3,180 metre yükseklikte, Conchucos Vadisi'nin girişindeki Cordillera Blanca sıradağlarının doğusunda yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington