Burj Khalifa'nın Başı

Burj Khalifa'nın Başı Konumu

Büyük bir yüksekliğe çıkmak ve uğultu metropolü kuşbakışı bir görünümden görmek büyük şehirlerde yaşayan ya da düzenli olarak buraya gelen birçok insanın hayalidir. Bugün neredeyse her büyük şehirde bir görüntüleme platformu var. Televizyon kulesi, bir gökdelenin çatısı ve doğal tepeler üzerinde olabilir. Bu alanlardan bazıları özel. Geri kalanı, muazzam bir yükseklik, siklorama varlığı ya da alışılmadık nefes kesici sürüşlerle ayırt edilirler. Dünyanın en seçkin görüntüleme platformlarının en büyük avantajı, tüm görkemiyle harika bir şehri görmek için açılan görüntüdür.

Burj Khalifa'nın Başı


Efsanevi Burj Khalifa'da bulunan platformların görüntülenmesi Dubai konukları arasında büyük beğeni topluyor. 163 katlı gökdelenin yüksekliği 828 metredir. Bina 2010'da tamamlandı. Farklı yüksekliklerde çoklu izleme platformları var. En yüksek güverte, şehre 555 metre yükseklikten bakmak için izin verir. Bu site, bir gökdelenin 148. katında bulunmaktadır. 124. katta daha az inanılmaz gözlem güvertesi yer alıyor; yüksekliği 452 metredir.

Burj Khalifa'nın Başı Yapısı


Söylemeye gerek yok, şehrin panoramik görüntüsü sadece büyüleyici. Burj Khalifa ile karşılaştırıldığında, çevreleyen gökdelenler ve büyük ölçekli binalar çok küçük görünüyor ve karayollarındaki arabalar neredeyse hiç ayırdedilebilir değil. Sitenin ana özelliklerinden biri şehrin yuvarlak panoramasını çekmenizi sağlıyor. Gözlem güvertesinin bir kısmı açıktır, bu nedenle açık havada Dubai'nin muhteşem manzaralarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Burj Khalifa'nın Başı


Burj Khalifa'nın bakış açısı dünyadaki ilk sınıflardan biridir; engelli insanlar için özel cihazlarla donatılmıştır. Dünyanın en ünlü görüntüleme platformlarından birine ulaşmak için bir bilet satın almak yeterlidir. Bilet ofisi, gökdelenin birinci katında Dubai Mall'da bulunur. Ziyaretçilerin önemli bir bölümünün gün batımını izlemek için akşamları siteye girmesi nedeniyle bilet bürosunda uzun kuyruklar olabileceğini belirtmek isteriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington