Bulguksa Manastırı

Bulguksa Manastırı Konumu


Güney Kore'de ilk Budist anıtlar 4. yüzyılın sonunda ortaya çıkmaya başladı. Son onbeşyüz yılda, ülkede 10 binden fazla tapınak inşa edilmiştir. Bazı eski binalar bugüne kadar hayatta kalmayı başardı. Dünyadaki önemi simgeleyen eşsiz manastırdan Bulguksa, aralarında yer alıyor. Bu manastır, Gyeongju şehrinin yakınında yer almaktadır. Nedenden dolayı sıradan turistler için en cazip olanlardan biri.

Bulguksa Manastırı




Bu eski manastır yolculara açıktır ve keşişlerin yerel topluluğunda birkaç gün geçirmek ve Budist törenlere katılma fırsatı bulacak ziyaretçileri her zaman memnuniyetle karşılamaktadır. Gezginler tapınaktaki Budist eserlerini de görebilirler. Kelimenin tam anlamıyla, Bulguksa adı ülkenin Budist manastırı olarak Korece tercüme edilebilir. Birkaç eşsiz bina kompleksi var.

Bulguksa Manastırı Tarihçesi


Manastır tapınağı olan Sefaretler ve Seokgatap Dabotap ve diğer ikonik yapılar arasında bunlar bulunmaktadır. Eski manastırın tüm yapısı çok semboliktir. Buda'nın aydınlanmasına 33 basamağı simgeleyen tapınağın kapısına 33 adım vardır. Güney Kore'de bulunan manastır, çağdaşların yavaş yavaş açtığı bir sürü sır saklıyor. 1966'da tapınağın yeniden inşası sırasında eski çizgi bulundu. 8. yüzyılın ilk yarısına kadar uzanır. Bu, dünyadaki basılı kitabın en eski örneğidir. Manzara alanlarını ziyaret etmekten hoşlananlar da Bulguksa Manastırı'nı ziyaret etmek zorunda. Bunun yanında, yılın her saatinde karşılama imkânı bulacak bir gölet ile son derece pitoresk bir bahçe bulabilirler.

Bulguksa Manastırı



Pulgux, Güney Kore Cumhuriyeti'nin popüler Budist manastırlarından biridir. Coğrafi olarak Gyeongsang-namdo eyaletine aittir ve Gyeongju şehrinin yaklaşık 13 km güney doğusunda yer alır. Literal çeviri, Pulgux "Budist ülkenin Manastırı" anlamına gelir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington