Broome Kasabası

Broome Kasabası Konumu


Her ülkede çok çeşitli insanlar tarafından bilinen pitoresk yerler var. Her gün binlerce meraklı turisti alıyorlar. Açıklamaları tipik herhangi bir rehber kitapta kolaylıkla okunabilir. Neredeyse her yerel ikamet, doğal yerler hakkında çok heyecan verici hikayeler ve efsaneler anlatacaktır. Ancak, bu turistik yerlerin ilgisini çekmeyen bir turist kategorisi var. Sadece birkaç adanmış insan ziyaret etmiş ve görmüş olan yerleri görmek istiyorlar; bu yerli halkın tümü bile bilmiyor. Geçtiğimiz yüzyıl boyunca insanların kelimenin tam anlamıyla her hurda arazisinde araştırılmış olmasına rağmen, gezegende az bilinen ve nadiren ziyaret edilen yerler varlığını sürdürüyor. Bazı doğal güzellikleri görmek için dağların tepesine tırmanın, kaybolmamış ıssız adalarda okyanusun sonsuz mavisinde arama yapın ve suyun altındaki akarsuların karmaşıklığına dalın.

Broome Kasabası



Avustralya'nın kuzeybatı kıyısında küçük bir kasaba olan Broome bulunur. Bu şehir, tipik tur rehberlerinde belirtilmemiştir. Hiçbir şekilde taşınamayan yalnızca birkaç deneyimli turist, bu şehrin en belirgin özelliğini biliyor. Broomes'un ana sırrı, eşsiz doğal manzaralardır. Bunlardan en ilginç olanı Kablo Plajı Sahil'dir. Yemyeşil tropikal ormanlarla çevrili bu sahil şeridi, peri masalı güzel manzaralarından biridir.

Broome Kasabası Doğal Yapısı



Bir bakıma, Cable Beach, tarihi dönüm noktasıdır. 19. yüzyılın sonunda, Broome'un Singapur ile bağlantılı olduğu bu kıyı şeridinde su altı telefon döşendi. Kıyı manzaralarını gezdikten sonra, yakınlardaki Miniyrr Parkı'na gezi düzenleyebilirsiniz. Bu, garip doğal fenomeni görebileceğiniz - dünyanın en az sayıdaki yerden biri - 'aya merdiven'.

Broome Kasabası



Bu harika doğal fenomenin keyfini çıkarmak isteyen turistler, Mart-Ekim döneminde Broome'u ziyaret edecek. Yılın bu zamanında, ay ufukta çok aşağıda asılı duruyor, bu yüzden kıyı şeridine kadar uzanıyor gibi görünüyor. Bu olgunun en güzel yanı dolunaydır. Bu büyülü ve pitoresk şehrin bir başka sırrı da Gantheaume Point'in arkeolojik bölgesi. Burada dünyada 130 milyondan fazla yıl önce yaşamış dinozorların iskeletleri keşfedildi. Bugün herkes onları görebiliyor. Broome, doğa tutkunlarını ve yürüyüş severleri kesinlikle sevecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington