Barselona Özel Meydanları

Virreina Meydanı

Virreina Meydanı

Bu meydandaki çok hasar görmüş ve sık sık restore edilmiş Sant Joan de Gràcia kilisesi, Palau de la Virreina'nın bir zamanlar durduğu yerde, aynı virreina'nın (karısı veya bu durumda, bir viceroy'un dul eşi) bulunduğu yer. Saray, Pallau de la Virreina, Rambla üzerinde duruyor. (Palau şimdi önde gelen bir belediye müzesi ve sanat galerisi.) Peru'da yaşlı viceroy'un ölümüyle erken yaşta dul kalmış genç bir soylu kadın olan La Virreina'nın hikayesi, meydanın ortasındaki bronz heykelde sembolize edildi. : Kocası Boaz'ın ölümünü öğrendiğinde topladığı buğday demetlerini taşıyan Eski Ahitli Ruth'u tasvir ediyor. Ruth, hayatını kocasının serveti ile iyi işler yaparak geçiren La Virreina'ya paralel olarak kocasının klanına büyük ölçüde sadakatle Eski Ahit paradigmasıdır.

Kilisenin arkasındaki eğitimsel konut Gaudí'nin çok yıllık asistanı ve sağ kolu Francesc Berenguer'ün eseridir. Caddenin hemen karşısında, Carrer de l'Or 44'teki ev 1909'da Berenguer tarafından da inşa edildi. Dikkatlice dikey ve dar yuvasına sıkıca paketlenmiş, en iyi hilelerinden birini gösterir: bitişik binalarla duvarları paylaşan şehir evlerini koymak.

Del Rei Meydanı

Del Rei Meydanı

Bu küçük meydan, Barri Gòtic'in sunduğu her şey kadar kompakt bir tarih bağlantısıdır. Uzun zamandır Columbus'un ilk yolculuğundan Yeni Dünya'ya zafer kazanması sahnesi oldu - Ferdinand ve Isabella'nın onu aldığı kesin nokta meydanın köşesinden çıkan merdivenlerde (iddialar Katolik Hükümdarların Palau Reial Major (Museu d'Història de Barcelona için 7 € giriş ücretine dahil olan giriş; Pazartesi kapalı), Barselona'daki resmi kraliyet ikametgahıydı). Ana oda, 1362'de inşa edilmiş muhteşem bir ziyafet salonu olan Saló del Tinell'dir. Solda Palau del Lloctinent (Teğmen Sarayı); köşede yükselen 15. yüzyıldan kalma Torre Mirador del Rei Martí (Kral Martin Gözetleme Kulesi). 14. yüzyıldan kalma Capella Real de Santa Àgueda (Aziz Agatha Kraliyet Şapeli) merdivenin sağ tarafındadır ve merdivenlerle yüzleştiğinizde arkasında ve sağda Palau Clariana-Padellàs vardır. 20. yüzyılın başlarında Carrer Mercaders'dan taş ve şimdi Museu d'Història de Barcelona'ya giriş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington