Yashilkul Gölü

Yashilkul Gölü Fiziki Konumu


Güney Pamir'de bulunan Yashilkul Gölü, Tacikistan'daki en çarpıcı doğal turistik yerlerden biridir. Gölün deniz seviyesinden yüksekliği 3 734 metredir ve ayna yüzeyi 36 q'dır. Km Gölün derinliği de oldukça etkileyici ve 50 metreye ulaşıyor. Gölün bitişiğindeki bölgenin araştırılması sırasında eski kaya yazıtları keşfedildi. Deniz oluşum tarihi üzerine atılmış var. Ana versiyona göre, 13. yüzyılda kurulmuştur.

Yashilkul Gölü


Güçlü heyelandan dolayı, Alichur Bergfluss kapatılmıştı. Yavaş yavaş, göl, aktif buzul erimesinden dolayı oldukça büyük hale geldi. Buzullar yedi yüzyıla kadar gölden besliyorlardı. Yashilkul'dan büyük Gunt Nehri gelir. Kelimenin tam anlamıyla 'Yashilkul', Tadshikisch'ten su havzasının temel özelliklerini tamamen yansıtan 'yeşil göl' olarak tercüme edilebilir. Göldeki su zümrüt yeşili.

Yashilkul Gölü Doğal Güzelliği

Su havzasının diğer bir özel özelliği, düşük su sıcaklığı, yaz aylarında bile 14 dereceden fazla değildir. Dağlarda ısınmak isteyen turistler, göle yakın sıcak Issyk-Bulak kaynaklarını ziyaret edebilirler. Eski zamanlardan beri yerliler bu kaynağı kutsal tutuyor ve yanındaki özel su havzasını inşa ettiler. Bazı ses yapıları günümüze kadar korunmuştur. Yöre halkı göle doğru çok saygılı davranıyor ve efsanevi hayvanın Tyuya-Su'nun (su deve) içinde yaşadığına inanıyorlar.

Yashilkul Gölü


Yashilkul, Güneydoğu Tacikistan'ın Gorno-Badakhshan Özerk İlinde, Khorugh eyaletinin başkentinin yaklaşık 130 kilometre doğusunda bir tatlı su gölüdür. Pamir Dağları'nın üst Gunt vadisinde yer alan, maksimum 52 metre derinliğe sahip 3.600 hektarlık bir alana sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU