Villa Epecuen

Villa Epecuen Yapısı


Aynı derecede üzücü ve trajik Arjantinli Villa Epecuen kasabasının kaderi. Bu tatil beldesi büyük bir tuz gölü kıyısında kurulmuştur. Bir sağlık merkezi olarak konumlandırılmıştır. Kuruluştan bu yana kaderi engellendi. Kasaba her yıl artan bir sürü misafirin ağırladığı kadar cazipti. Yavaş yavaş Villa Epecuen yetkilileri, tatlı su eksikliği ile karşı karşıya kaldı ve yerel rezervuarın ölçeğini genişletmeye karar verdiler.

Villa Epecuen


On yıl içinde, rezervuardan çıkan tatlı su, tatil beldesi alanına sızmaya başladı. Ardından yeni bir baraj inşa etmeye karar verildi. Tarım alanlarının sulanmasında fazla su kullanılmıştır. Ancak, bu tedbirler şehri kurtaramadı. Bir gün, göldeki su 15 metre arttı. Tatil bölgesi tamamen su basmıştı. Yerel sakinler evlerini aceleyle terk etmek zorunda kaldılar. Bugün, tatil beldesi unsurlar tarafından tamamen yok edildi ve tamamen bir vaatte yatıyor.

Villa Epecuen Tarihçesi

1920'de kurulan tesis, 70 yıldan az bir süredir varlığını sürdürüyor. Tahribattan hemen önce, nüfusu 5 000'den fazla insandı. Tatil, 1993 yılına kadar sular altında kaldı. Şimdi, göldeki su seviyesi yavaş yavaş azaltılıyor. Bir zamanlar prestijli olan kalıntılarına bakmanızı sağlar. 2009'da önemli bir olay oldu. Yerel sakinlerden biri olan Pablo Novak oraya döndü. Sükunet ve harabe şehir hakkında Pablo's Villa adlı inanılmaz bir belgesel çekildi. İlk kez Sydney Film Festivali'nde sunuldu.

Villa Epecuen


Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in güneyinde 'boğulmuş kasaba' olarak tanınan yer. Kasım 1985’te aşırı yağışlar nedeniyle kasabanın kıyısına kurulu olan lagünün taşmasıyla bütün kasaba 10 metre yüksekliğindeki suların altında kaldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi