Vatikan Arşivi

Vatikan Arşivi Hakkında


Vatikan'da Papa'nın özel bir saklama yeri vardır ve burada Roma Katolik Kilisesi'nin en değerli belgeleri sunulmaktadır. Arşivde toplanan belgeler arasında kelimenin tam anlamıyla herkes benzersizdir. Bazı belgelerin yaşı 1200 yıldan fazladır. Araştırmacıların tahminlerine göre, toplamda, depoda bir milyondan fazla eser saklanmaktadır. Arşiv raflarının uzunluğu yaklaşık 84 km'dir. Papa'nın yanı sıra gizli nesneye erişim, sadece kilisenin en üst kademelerine katılıyor.

Vatikan Arşivi



Gizli arşive ziyaret teologlara ve tarihçilere izin verilir, ancak böyle bir izin almak inanılmaz zor. Her bilimadamına arşivi ziyaret ederken iki rahip ve iki muhafız eşlik ediyor. Tonoz ziyaretçileri sadece bir kalem ve bir kağıt alabilirler. Gizli arşivlerle, dünyadaki herhangi bir gizli nesneyle olduğu gibi, birçok harika hikaye birbirine bağlanır. Komplo teorisinin bazı taraftarları, arşivlerin, okyanus edebiyatının dünyanın en büyük koleksiyonunu içerdiğine inanmaktadır; bu kütüphanede, depolama alanının yarısı adanmıştır.

Vatikan Arşivi Tarihçesi


Resmi verilere göre, arşiv 17. yüzyılın başında kuruldu, ancak birçoğu hazinenin birkaç yüz yıl önce inşa edildiğine inanıyor. Bilim adamları 1881'de ilk kez arşive eriştiler ve bugün arşivin bazı belgeleri genel erişim için periyodik olarak açıldı. Her yıl, Vatikan Gizli Arşivi, dünyanın her yerinden yaklaşık 1500 bilimadamı tarafından ziyaret edilmekte, paha biçilemez eserlerinin görülmesinin tek yolu bilimsel bir araştırma yapmak ve kiliseyi bilimsel olarak kanıtlamaktır.

Vatikan Arşivi



Dini otoritelerin kapalı kapılar ardında ne tür komplolar kurdukları ve Vatikan’da ne gibi hazinelerin bulunduğu herkes tarafından merak edilir. Papa’nın, Vatikan’ın mahzenlerinde bulunan dünya dışı varlıkların ve iblislerin varlığına dair kanıtları olduğu iddiasıyla kıyaslandığında, gizli arşivlerinin varlığı çok daha olası. İskoçya Kraliçesi Mary ve Abraham Lincoln gibi tarihte önemli yer edinmiş isimlerin yazdığı mektuplardan Martin Luther’in aforoz edildiğini belirten papalık fetvalarına kadar uzanan arşivler, herhangi bir akademisyeni heyecanlandırmaya yeter.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi