Uluru Kata Ulusal Parkı

Doğal Özgünlüğü İle Uluru Kata Ulusal Parkı


Avustralya'nın en ünlü kutsal alanlarından biri, Avustralya'nın kuzey kesiminde yer alan Uluru-Kata Tjuta Ulusal Parkı'dır. 1958 yılında kurulmuştur. Her yıl park 200 000'den fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir. Benzersiz tarihi ve doğal cazibe alanları kendi topraklarında yoğunlaşmaktadır. Rezervin önemli bir kısmı çöl tarafından işgal edildi. Bununla birlikte, burada Orta Avustralya'da belgelenen neredeyse tüm bitki çeşitlerini bulabilirsiniz.

Uluru Kata Ulusal Parkı


Milli parkların sayısız jeolojik özelliği vardır. Araştırmacılar, yaklaşık 500 milyon yıl önce bu yerlerde bir deniz olduğunu öğrendi. Artık rezervin yarısından fazlasını kaplayan kumtaşı, tarih öncesi bir denizin dibinden başka bir şey değildir. Rezervin ana simgelerinden biri, tüm dünyayı tanıyan Uluru Dağı'dır. 680 milyon yıl önce kurulmuştur. Dağın olağandışı oval biçimi ve zengin turuncu-kahverengi renk ile karakterizedir. Kaya özellikle gündoğumu ve günbatımında etkileyici görünüyor.

Uluru Kata Ulusal Parkı Yapısı Hakkında

Rezervin etrafında dolaşırken, gezginler on binlerce yıl önce ilk yerleşimcilere ev olarak kullanılan eski mağaralara bakmaya davet edilecek. Mağara resimleri, yanı sıra diğer şaşırtıcı eserler orada kurtarıldı. Aborijin kabileleri hala rezervde yaşıyor, temsilcilerinin birçoğu rehber olarak çalışıyor. Rezervi ziyaret ederken, turistler birçok önemli kurallara uymak zorundadırlar. Yine de, unutulmaz geziler garanti edilir. 

Uluru Kata Ulusal Parkı


Uluru-Kata Tjuta Milli Parkı Avustralya'nın Kuzey Toprakları'nda bulunan, yüksekliği 348 metre olan, yerli halkların ataları tarafından yapılan çeşitli kitabeler taşıyan dünyaca ünlü bir kumtaşı monolit yükseltidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU