Rio tinto Nehri

Rio tinto Nehri Yapısal Özellikleri


Harika manzara resimleri İspanya'da yapılabilir. Ülkenin en şaşırtıcı doğal cazibe merkezlerinden biri Rio Tinto Nehri'dir. Çok doğanın yarattığı birçok benzersiz doğal özellikten farklı olarak, nehir mevcut görünümünü aktif insan etkinliğine borçludur. Uzun yıllar boyunca, nehrin kıyılarında mineraller çıkarıldı. Böylece, su genellikle oksidasyon süreçlerini aktive eden büyük miktarda bakteri ve ağır metal alır.

Rio tinto Nehri


Nehirde oluşan karmaşık kimyasal işlemler sonucunda su kırmızıya dönüyor. Zengin rengi bu yerlere muazzam miktarda turist çekiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen gezginler, Kan Nehri'nin resmini çekmek için buraya gelirler. Bilim adamları Mars'ın manzaralarına şaşırtıcı bir benzerlik kazandırarak bu topraklara çekilmektedirler. Nehir, ülkenin güneybatısındadır. Uzunluğu yaklaşık 100 km'dir. İlk kez, nehrin üst tarafındaki mineraller 3000 yıldan daha önce ekstrakte edildi. Orada büyük miktarda bakır ve demir bulunmuştur.

Rio tinto Nehri Tarihçesi

Elbette, suyun yüksek asitliği yüzünden orada uzun yıllar yüzmek yasaktır. Tüm yaşam biçimleri suda tamamen tükenmiştir. Örneğin nehirde balık yoktur. Kızıl suyun ana sakinlerinden biri, en inanılmaz ortamlara uyum sağlayabilen bakterilerdir. Birkaç yıl önce nehirde gerçekten beklenmedik bir keşif oldu. Bilim adamları, Mars'ta keşfedilen minerallerin en yakın akrabası olan nadir bir mineral jaroziti buldu.

Rio tinto Nehri


Rio Tinto, İspanya'nın güneybatısındaki Endülüs'ün Sierra Morena dağlarında yükselen bir nehirdir. Huelva’da Cadiz Körfezi’ne ulaşan, genellikle güney-güneybatısında akar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi