Ramsar Şehri

Ramsar Şehri Fiziki Konumu


Ramsar'ın muhteşem şehri, İran'da bulunmaktadır. Yer, gezegenin birçok radyoaktif alanından çok farklı. Yerel radyasyonun ana özelliği, doğal olması gerçeğidir. Büyük endüstriyel tesisler hiç inşa edilmedi ve nükleer denemeler asla yapılmadı. Bununla birlikte, radyasyon seviyesi yılda 250 mSv'ye ulaşmaktadır.

Ramsar Şehri


Bunun sebebi, yeraltında gizli olan radyoaktif elementlerdir. Şehrin yüzyıllardır ihtişamını ve güzelliklerini muhafaza etmesini engellememişlerdi. Bugün, Ramsar ekonomisinin temeli turizmdir. Yolcular, eşsiz tarihi binaların tadını çıkarmak ve eski teleferiğe binmek için dünyanın dört bir yanından gelirler. Şehrin önemli tarihi mekanlarından biri görkemli bir Pehlevi sarayıdır.

Ramsar Şehri Doğal Yapısı

Kent çok büyük ve güzel, kelimenin tam anlamıyla bolca yeşilin içine batmış durumda. Birçok park ve ağaçlarla kaplı caddeler, paha biçilmez dini mekanlar ve sayısız geleneksel zanaat dükkanları ve pazarları var. Sürekli olarak, Ramsar alanının yaklaşık 34 500 kişiye ev sahipliği yapıyor, bazıları arka plan ışınlarıyla korkmuyor. Elbrus Dağı'nın muhteşem eteklerinde yürüyen binlerce yolcusu da bundan korkmuyor. 

Ramsar Şehri


Ramsar, İran'ın Mazenderan Eyaleti'nde şehir. İdari olarak eyaletin Ramsar şehristanı'nda bulunur ve bu şehristanın yönetim merkezidir. Hazar Gölü kıyısındaki kentin eski ismi Sakhtsar'dır. Şehir halkı Farsça'nın bir lehçesi olan Gilaki dilini konuşur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi