Popigai Krateri

Popigai Krateri Yapısı Hakkında


Diğer büyük krater Rusya, Taymyr Özerk Bölgesi'nde bulunmaktadır. Popigai kraterinin çapı yaklaşık 100 km'dir. Dünyadaki en büyük elmas madenlerinden biri olarak bilinir. Krater, 35 milyon yıl önce Eosen çağında oluşmuştur. Yapının kendisi yakınlarda, 1946'da bulundu. Kraterin büyük bir ateş topunun etkisiyle oluştuğu hipotezi çok geç 1970'de sunuldu.

Popigai Krateri



Çalışma sırasında, havzanın yüzeyinde bir meteorit etkisi ile oluşan birikimler tespit edilmiştir. Krater, yakınındaki akan Popigai nehri adını almıştır. Bugün, gezegendeki en büyük dördüncü meteor krateridir. 2012 yılında krater alanında en büyük elmas yataklarından biri olarak yer aldı. O zamana kadar mevduat sınıflandırıldı. Madenlerin araştırılması ve geliştirilmesi, sentetik elmas üretimi için bitki yapımı üzerine odaklanan endüstrinin büyük bir bölümünün gerçeği nedeniyle on yıllardır ertelenmek zorunda kaldı.

Popigai Krateri Tarihçesi


Günümüzde bilim adamları, krater oluşum sürecini ayrıntılı olarak tarif edebiliyorlardı. Çapı 8 km olan meteoritin etkisi nedeniyle ortaya çıktı. Sonuç olarak, güçlü bir patlama oldu ve merkez üssündeki sıcaklık 2.000 dereceye ulaştı. Yüksek sıcaklıkların etkisinde 1,700 m3'ten fazla kaya eritildi. Havaya toz ve gazın inanılmaz emisyonları vardı. Bir felaketin ardından, Dünya çevresindeki atmosfer ve stratosfer çok kirlendi, güneş ışınlarının yüzeyine nüfuz edemedi. Bu çarpışma Buz Devri'nin başlamasına neden oldu.

Popigai Krateri



Rusya, Sibirya'daki Popigai krateri, Manicouagan Krateri ile Dünya üzerindeki doğrulanmış en büyük dördüncü darbe krateri olarak bağlanmaktadır. Bolid etkisi, Eosen döneminin sonlarında yaklaşık 35 milyon yıl önce 100 kilometrelik bir krater yarattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi