Phraya Nakhon Mağarası

Phraya Nakhon Mağarası Coğrafik Konumu


Tayland'da, alışılmadık yerlerde yürümekte olan taraftarlar Phraya Nachon Cave'yi ziyaret edebilecek. Sebebi olmadan değil, ülkenin en güzel ve muhteşem mağaralarından biri olarak kabul edilir. Bu doğal cazibe, Tayland'ın güney kesiminde, Khao Sam Roy Yot Milli Parkı'nın topraklarında bulunur. Mağaranın tam ortası, dini bir dönüm noktası olup, diğer bir deyişle onu özel kılar. Kukha Karuhas pavyonu. 1890 yılında Kral Chulalongkorn'un emriyle burada yapıldı ve mağara kendisini ilk fırtınada açan yöneticilerden birinin onuruna aldı.

Phraya Nakhon Mağarası


Mağara milli parkın derinliklerinde bulunuyor, bu yüzden ziyaret etmeye karar veren turistler uzun bir yol kat etmelidirler. Rotaya hoş geldiniz ek olarak parkurların ve merdivenlerin yanı sıra çevredeki manzaralara hayran kalmaya değer platformlar göreceksiniz. Mağaranın duvarlarında meraklı turistleri bekleyen ilginç şeyler var. Mağaranın üst kısmı deprem sırasında kısmen tahrip edilmişti, bu nedenle içeride oluşturulan deliklerden gün ışığı alıyordu.

Phraya Nakhon Mağarası Yapısı

Phraya Nachon Mağarası'nın ana süslemelerinden biri, yüzölçümü gerektiren eşsiz sarkıt ve dikitlerdir. Duvarlardan birinde, mağarayı ziyaret eden kralların ve pavyonun burada bıraktığı eski yazıtları görebilirsiniz. Deneyimli gezginler mağarayı sabahın erken saatlerinde ziyaret etmenizi önerirler. Şafak vakti, yükselen güneş ışınları içine nüfuz ediyor ve inanılmaz manzara oluşumuna katkıda bulunuyor.

Phraya Nakhon Mağarası


Jeita Grotto Mağarası, Lübnan’ın 18 kilometre kuzeyinde Nahr el-Kalb Vadisi’nde bulunuyor. Mağara iç savaş zamanında mühimmat deposu olarak kullanılmış. Mağarayı ilginç yapan kayaların, dikit ve sarkıtların ilginç şekilleri. Mağara alt ve üst kısım olarak iki kısımdan oluşuyor. Üst kısımdaki dikitler, dünyanın en büyük dikitleri. Alt kısımda yer seviyesinin yaklaşık 8000 metre aşağısındaki Nahr el-Kalb kaynağına tekne gezisi yapılabiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU