El Otel De Salto

El Otel De Salto Konumu


Kolombiya'nın olağandışı manzaralarından biri terk edilmiş Salto otelidir. Tequendama Şelaleleri yakınında, inanılmaz derecede güzel doğada bulunmaktadır. Bu doğal cazibe, yüzyıllar önce insanların ilgisini çekmeye başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen gezginler hayranlıkla geldiler. 1928'de şelale yanında bir otel inşa etmeye karar verildi. Lüks tesisi 60 yılı aşkın süredir çalışmaktadır. Ardından kârsız olduğu için kapatıldı.

El Otel De Salto


Uzun yıllar boyunca, bina boş kaldı ve yavaş yavaş yok edildi. Şelale hayran olan birkaç turist tarafından ziyaret edildi. Siyah pencereli büyük tarihi yapı çok korkutucu görünüyor; pek çok gezgin 157 metrelik yüksek şelale manzarasına sahip açık gözlem güvertesini ziyaret etmeyi bırakıyor.

El Otel De Salto Yapısal Özellikleri

Otel dik bir uçurumun kenarında inşa edilmiştir. Yapı kapatıldığında, vahşi doğa hayatı çekmeye başladı. İntiharlarla ilgili resmi istatistikler toplanmıyor, ancak resmi olmayan bilgilere göre, orada birkaç düzine kişi kendi elleriyle öldü. Terk edilmiş otelle ilgili en efsanevi efsanelerden biri ölülerin ruhlarıyla ilgilidir. Boş binayı ziyaret eden bazı yolcular, tuhaf silüetler gördüler ve bir tür insanlı konuşmalar duydular, ancak hiç kimse binadaydı. Birisi böyle hikayelerden korkabilirse, bazı turistler aksine onlardan etkilenirler. İnsanlar buraya sadece güzel şelale görmek için değil, hayaletleri izlemek için gelmişlerdir.

El Otel De Salto


Tequendama Falls Biyolojik Çeşitlilik ve Kültür Müzesi, San Antonio del Tequendama, Kolombiya'da bir müze ve konaktır. Müze, Bogota Nehri üzerindeki Tequendama Şelaleleri'ne bakmaktadır. Yenilemeden önce, bina, Tequendama Falls Hotel olarak bilinen terk edilmiş bir oteldi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi