Machu Picchu

Machu Picchu Yapısal Özellikleri


Günümüze kadar hayatta kalmayı başaran dünyanın muhteşem manzarası Peru'da. Machu Picchu'nun ünlü deniz kalıntısı, deniz seviyesinden 2 450 metre yükseklikte, pitoresk dağlık bir bölgede yer alır. 2007'de Dünyanın Yeni Harikası olarak adlandırıldı. Birçok inanılmaz efsane ve gizemler gökyüzündeki şehri anlatıyor. Bu arada, bugüne kadar araştırmacılar kuruluş tarihinden önce tereddüt ediyorlar.

Machu Picchu


Bununla birlikte, Machu Picchu'nun ana gizemi, büyük ve müreffeh bir şehir aniden ıssız kaldığı 1532 olaylarıyla ilgilidir. Yerel sakinleri evlerini terk etmeye ne sebep oldu ve ortadan kayboldu? Bilim adamları yüz yılı aşkın bir süredir bunu boşuna öğrenmeye çalışıyorlar. Dinsel yapılar, konutlar, depolar ve kamu amaçlı kullanılan diğer binalar da dahil olmak üzere yaklaşık 200 yapı korunmuştur. Bilim adamlarına göre, antik kale, 1 200 kişiye kadar insanı barındırabilir.

Machu Picchu Tarihçesi

Burası, iyi tanımlanmış yapısı ve yüksek mimarisi ile etkileyicidir. Taş binalardaki bazı parçalar o kadar karmaşık ve ince yapılmış ki, bunların oluşum süreci modern uzmanlara bile taş işleme konusunda şaşkınlık veriyor. Son yıllarda, gizemli Machu Picchu şehrini ziyaret eden çok sayıda gezgin, eşsiz anıtın varlığını tehlikeye atan o kadar büyük oldu ki. Bu bağlamda, ziyaretçilerin yeni kuralları geliştirildi. Onlara göre, günde en fazla 2. 500 kişi antik kaleyi ziyaret edebilir. 

Machu Picchu


bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir. 7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. And Dağları'nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikte, Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş olup Peru'nun Cusco şehrine 88 km mesafededir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi