Edinburgh Kalesi

Edinburgh Kalesi Coğrafik Konumu


Edinburgh'un tarihi simge yapıları arasında eski kale her şeyden önce belirtilmiş. Edinburgh Kalesi, sözde 'hayalet kaleler' adı altında dünyadaki en ünlülerden biridir. Kalede yaşayan birkaç hayalet var. Bir efsaneye göre, bagpiper birkaç yüzyıl önce Burgkellern'de kayboldu; gezegende bugünkü hayaletleri gören bazı turistler. 500 yıldan fazla bir süre boyunca, kahraman olmayan bateristin ruhu, görünüşü bilinmeyen kalede yaşıyordu.

Edinburgh Kalesi


Resmi belgelerde kale ku- zağının zirvesinde kalenin ilk kez 1129 yılında bahsedildi. Bir dizi arkeolojik araştırmadan sonra bilim adamları, boş volkanın zirvesinde ilk yerleşimlerin hala M.Ö. 9. yüzyıl. İlk savunma tesisi 2,5 bin yıl önce Barg üzerine kurulmuştur.

Edinburgh Kalesi Yapısı

Kaledeki gezi son derece heyecan vericidir. Kendi topraklarında, İskoçya'nın en eski binalarından biri olan güzel Aziz Margaret Şapeli bulunmaktadır. Buna ek olarak, ülkenin en değerli kalıntılarından biri olan Scone taşı kalede korunmuştur. Ağırlığı 150 kilogramdan fazla olan büyük bir kumtaşı bloğudur. Bu taş yüzyıllarca İngiliz ve İskoç hükümdarlarının taç giyme törenlerini gerçekleştirmek için kullanılmıştır. Birçok deneyimli turist, saat 13'te kale testi yapmaya çalışıyorlar. 1861 yılından bu yana Wachekanone her gün 13-00 civarında vuruyor. Bu ritüel, yalnızca İyi Günler ve Noel'de, yılda sadece iki gün eksik.

Edinburgh Kalesi


İskoçya'nın en önemli turistik görsellerinden sayılmaktadır. Edinburgh'un merkezinde olup Castle Rock'dadır. Edinburgh Kalesi, başkent Edinburgh‘un merkezinde, İskoçya‘nın en önemli turistik adresi. Dünyanın en görkemli kalelerinden biri olarak kabul edilen ve eski krallık sarayı olan Edinburgh Kalesi, her yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçi ağırlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi