Dalton Highway

Dalton Highway Konumu


Dalton Otoyolu Alaska'da bulunan en tehlikeli ve zorlu yollardan biri, uzun süredir artan bir risk ile ilişkilendirilmiştir. Yolun uzunluğu 141 mil. Alaska'da bulunan petrol tankı çiftliklerini ülkenin diğer alanlarına bağlamak için bir servis yolu olarak inşa edildi. Uzun yıllardır yol kamyon trafiği ile doludur. Bu nedenle burada pürüzsüz yol yüzeyi bulmak imkansız.

Dalton Highway


Karayolunda bulunan büyük çukurlar ve kamyonlar tarafından kaldırılan toz bulutları ciddi kazaların önemli bir nedeni olarak kalmaya devam etmektedir. Parkurun çoğu buz kütlesi ile kaplı. Dolayısıyla Dalton Otoyolunun en acil yolların sıralamasında olduğu şaşırtıcı değildir. Toplu taşıma için otoyol 30 yıl önce açılmıştı. Daha önce, petrol sahalarına giden uzmanlaşmış araçlar yolda seyahat edebiliyordu.

Dalton Highway Yapısı


Dalton Otoyolu, birkaç on yıl boyunca Amerika'nın bu bölümünü ziyaret eden gezginler için en sevilen yürüyüş yollarından biri olmaya devam ediyor. Alaska'nın kuzeyinde sıcak bir sezonda inanılmaz güzel. Yol yoğun ormanlardan ve pitoresk çayırlardan geçer ve bu birçok turisti cezbeder. Alaska'nın muhteşem manzarasını seyretmeyi seçenler, yolda ki tehlikeleri unutmamalıdır. 

Dalton Highway



Genelde Dalton Yolu olarak adlandırılan James W. Dalton Yolu, Alaska'da 414 kilometrelik bir yoldur. Fairbanks'in kuzeyindeki Elliott Otoyolunda başlar ve Arktik Okyanusu ve Prudhoe Körfezi Petrol Alanları yakınlarındaki Deadhorse'da sona erer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi