Chaco Kültürü Ulusal Parkı

Chaco Kültürü Ulusal Parkı Fiziki Konumu


New Mexico'daki Chaco Kanyonundaki Ulusal Tarih Parkı, arkeoloji açısından dünyanın en önemli yerlerinden biridir. Park yaklaşık 137 km2'dir. Araştırmacılar, Chaco Kanyonunun Anasazi kültürünün başarılı bir merkezi olduğunu keşfetti. Arkeologlar, elle yapılan en büyük yapıların kalıntılarını keşfettiler.

Chaco Kültürü Ulusal Parkı


İnsanlar ana yaşam kaynağından, suya kadar bu yerlere çekildi. Burada, yerleşimlerin giderek ortaya çıktığı dev bir kule inşa ettiler. Bugün, yolcular kulelerin kalıntılarını görebilirler. Yüzlerce yıl önce kurulan yerleşim birimleri, inanılmaz özelliklere sahipti. Bazı binaların dört kattan daha fazla olması ve söz konusu dönemde mimari bir gelişmeydi.

Chaco Kültürü Ulusal Parkı Tarihçesi

Buna ek olarak, yerel sakinler, karmaşık jeolojik alanlarda mükemmel düz yollar bırakmayı başardı. O zaman da pek olası görünmüyordu. Chaco yol sistemine kuş bakışı görünümden bakarsanız, Nazca çölünde bulunan gizemli çizgileri andırıyor. Mütevazı ölçeğine rağmen, Chaco Parkı da eşsiz bir doğal cisimdir. Quebracho ve beyaz palmiye ağaçları da dahil olmak üzere nadir türdeki ağaçları içerir. Park, inanılmaz yürüyüş parkurlarına sahip. Burada, güzel panoramayı değerlendirebilir, yerel faunanın tipik temsilcilerini görebilir, Paz de Cabra lagünün kıyısında dinlenebilir veya Rio Negro nehri üzerinde tekne gezisine çıkabilirsiniz.

Chaco Kültürü Ulusal Parkı


Chaco Kültürü Ulusal Tarihi Parkı, Amerika'nın güneybatısında puebloların en yoğun topluluğunu barındıran Birleşik Devletler Ulusal Tarih Parkıdır. Park, New Mexico'nun kuzeybatısında, Albuquerque ve Farmington arasında, Chaco Wash ile oluşmuş uzak bir kanyonda yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU