Büyük Çin Kanalı

Büyük Çin Kanalı Fiziki Konumu


Günümüzde dünyadaki herkes, Çin Seddini ve hatta Çin'e hiç girmemiş olanları bile bilir. Çin Büyük Kanal, pek çok seyyahcının ilgisinin dışında kalan, eşsiz bir cazibe merkezidir. Ancak, 1794 km'lik uzunluğa sahip olan gezegenin en uzun seyir kanallarından biri olan Büyük Kanal'dır. Hangzhou şehrinden kuzeyine Pekin'e kadar uzanıyor. Başlangıçta ticareti kolaylaştırmak için inşa edilmiştir.

Büyük Çin Kanalı


Yangtze ile Sarı Nehir arasındaki ilk bölüm M.Ö. 5. yüzyılda inşa edilmiştir. Ve uzunluğu yaklaşık 150 km'ye kadar uzattı. Kanalın genişletilmesi için iyileştirme çalışmaları 13. yüzyıla kadar sürmüştür. Kanal 2000 yıllık bir süre boyunca inşa edilmiştir. Minimum genişliği 40 metre, en fazla birisi 350 metredir. Kanalın bu bölümü Şangay topraklarında yatmaktadır.

Büyük Çin Kanalı Doğal Yapısı

Diğer pek çok su yolu gibi, bugün Çin Büyük Kanalı da eski bir ekonomik önem taşımıyor ve turistler için giderek daha popüler hale geliyor. Grand Canal'ın yanı sıra büyüleyici tarım alanlarında birçok büyük şehir var. Su yolunun tamamı boyunca 15'ten fazla yerleşim yer almaktadır, bu nedenle ziyaretçilerin her zaman kalacakları bir yer vardır ve tekne gezileri mutlaka unutulmaz bir tatil geçirir. 

Büyük Çin Kanalı


Büyük Çin Kanalı, Çin'in doğusunda bulunan bir kanaldır. Büyük Çin Kanalı dünyanın en uzun kanalı olup ünlü bir turistik yerdir.

Gemi ile seyahat etmek bir dönem çok popülerdi. Daha sonra bu halkça tutulma her popüler ürün gibi değer kaybetti ama son zamanlarda tekrar revaçlara oynamaya çalışıyor. Eee ne de olsa çok uygun seyahat yöntemi, kompakt ve işlevsel. Kime göre tartışılır elbette.

Ben oldum olası kanal-nehir seyahatlerini daha çok tercih etmişimdir. Hem yavaş ilerlemesinden, hem de daha özgün, az kalabalık ve keyifli olmasından dolayı. Bir zamanlar sulamadan lağım döşemine, erzak taşımadan ulaşım gibi pek çok amaç için kullanılan bu kanal-nehirler belli zamandır turizm içerikli temalar ile ön planda.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Sargasso Denizi