Big Pit Madeni

Big Pit Madeni Fiziki Konum


En ilgi çekici ocak, turistik açıdan Grear Britain, South Wales'de bulunur. Big Pit - büyük bir taş ocağı - kömür üretiminde kapsamlı gelişmelerin bir sonucudur. 1980 yılına gelindiğinde alan tükendi ve kapatıldı. Zaten üç yıl sonra, inanılmaz Ulusal Kömür Müzesi'ne dönüştürüldü.

Big Pit Madeni


Günümüzde turistler, sitelerde dolaşmak, yeraltı turu yapmak ve madencilerin işini ve yaşamını öğrenmek için bir fırsat buluyorlar. Ana kılavuzlar madencilerin kendileri olup, bilgilendirici ve heyecan verici bir tatil garantilidir.

Big Pit Madeni Yapısı

Ziyaretçiler asansörde derin maden şaftını 90 metre derinliğe götürüyor. Madenciler kapakları bir yeraltı metodudur. Eski atölyeler, bir dövme ve hatta madenci banyolar herkesin görebilmesi için açıktır. Big Pit ocağı çevresinde kurulmuş geniş bir müze kompleksi, bir demir dökümhanesi içerir. Duvarlarında, 18. yüzyılın ocağı ve yüz yılı aşkın aletler de dahil olmak üzere eşsiz eşyalar koleksiyonu bulunur.

Big Pit Madeni


Big Pit Ulusal Kömür Müzesi ( Welsh : Pwll Mawr Amgueddfa Lofaol Cymru ) bir olduğunu endüstriyel miras müze içinde Blaenavon , Torfaen , Galler . 1880'den 1980'e kadar çalışan bir kömür madeni , 1983'te Galler Ulusal Müzesi'nin himayesinde halka açıldı . Tesis , Sanayi devrimi sırasında gerçekleşen Galli kömür madenciliği mirasının operasyonel olarak korunmasına adanmıştır .

Büyük Çukur aslında bir demir madeni idi, sığ demir birikintileri nedeniyle dağın yüzeyinden uzak olmayan bir yere sürüldü, seviyeye Motor Çukuru Seviyesi deniyor ve hala Blaenavon ve Garn Rd'u 51.7724 ° ' de bağlayan köprüde görülebiliyor N 3.1050 ° W. Demir Çalışmaları Büyük Çukur kömür çalışmalarının üzerindedir, bir süre için Motor Çukuru Seviyesi Büyük Çukur için acil çıkış olarak kullanıldı, şimdi Nehir Kemeri Seviyesi kaçış yoludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi