Barringer Krateri

Barringer Krateri Konumu


Dünyadaki en ünlü ve en çok ziyaret edilen meteor kraterleri arasında Barring kraterinden bahsetmek zorundasınız. Birkaç yıldır tüm dünyadan bilim insanlarının dikkatini çekiyor. İlginç belgesel filmler, kraterin üzerinde vuruldu. Yaklaşık 50 metre çapında bir meteorun düşmesinden sonra krater yaşı 50.000 yıldan fazladır. Meteoritin temel malzemesi demir, dolayısıyla nispeten ılımlı bir boyuta rağmen yaklaşık 300 bin ton ağırlığındaydı.

Barringer Krateri



Barringer kraterinin derinliği 170 metredir ve çapı 1.200 metredir. Krater, 19.-20. Yüzyılın başında satın alan Barringer soyadına sahip olan mühendise verildi. 1902'de kraterin mühendisten gelen araştırması başlamış ve bu sırada kraterin göktaşı kökenleri teyit edilmiştir. Bu alanın hâlâ büyük kâşifin torunlarına ait olduğu dikkat çekicidir. Yıllarca bundan faydalandılar - çok sayıdaki turist her gün krater'i ziyaret ediyor.

Barringer Krateri Yapısı

Kraterin ana özelliklerinden biri garip 'ay ayarı'. Yüzeyi uydu yüzeyini anımsatıyor, bu nedenle krater astronotlar için bir eğitim sitesi olarak kullanılıyor. Bu alan, Barringer kraterinin yanında düzenli olarak tanınmayan uçan nesneleri gören birçok UFO kâşif tarafından ziyaret edilmektedir. Birkaç yıl önce ilginç müze, krater araştırmasının tarihine adanan kraterin kenarında açıldı. Yerel hediyelik eşya dükkanlarında, ünlü 'Arizona krateri' nin oluştuğu meteor parçalarını satın alabilirsiniz. 

Barringer Krateri



dünyadaki en büyük gök taşı krateri. Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyalatinde bulunur. Tahmini yaşı 24000 yıldır. Kraterin çapı 1200 metreyi aşmaktadır. Derinliği ise yaklaşık 180 metredir. İlk kez 1891 yılında keşfedilen bu kraterin kökenin ne olduğu bilim insanları tarafından tartışılmış ve 1960 yılından itibaren ise oy birliğiyle gök taşı çarpması sonucunda oluştuğu görüşüne varılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi