Asante Geleneksel Yapıları

Asante Geleneksel Yapıları Konumu


Gana'da alışılmadık mimari manzaralara sahip olan insanlara hitap edecek merak uyandırıcı bir cisim var. Asanta ilçesindeki Ashanti halkının geleneksel mimarisi. 13 bina kompleksi son derece güzel ve günümüzde ne yazık ki, Ashanti'nin bir zamanlar güçlü ve müreffeh birikiminin tek anıtı. Devlet 18. yüzyılda gelişti ve 19. yüzyılın başından itibaren yıkıcı savaşlarla harap edildi. Nihayet, devlet 1901'de İngiliz ordusu tarafından fethedildi, savaş sırasında neredeyse tüm bina tahrip edildi. Günümüzde yolcuların görebileceği güzel evler, Ashanti devletinin tarihindeki en trajik olayların şahitleri. Günümüzde, mimari yapılar özel koruma altındadır ve sürekli olarak restore edilmektedir.

Asante Geleneksel Yapıları


Mesele şu ki, mahalle sakinleri oldukça kırılgan malzemelerin bulunduğu evler ve saraylar inşa ettiler, evlerin yapımında kullanılan ana yapı malzemesi kildi. Çatılar saman ve ahşaptan yapılmıştır. Bu tür savunmasız binaların doğal faktörlerin etkisi altında uzun yıllar sonra hayatta kalmayı başardığı şaşırtıcı. Yerel sakinler mimari kompleksi iyi bir durumda desteklemeye ve evlerin duvarlarını ve rölyefleri özel boya ile düzenli olarak örtmeye yardımcı olurlar. Ne yazık ki, Ashanti'nin en güzel ve büyük ölçekli binaları savaş sırasında yakıldı, kompleksin topraklarında hiçbir saray veya türbe kalmadı. Sağ kalan binaların çoğu, sıradan insanların yüzlerce yıl önce yaşamış tipik köy evleri.

Asante Geleneksel Yapıları Doğal Görünümü

Asante Geleneksel Yapıları, Gana'da yer alan bir Dünya Mirası alanıdır. Ashanti İmparatorluğu'na ait 13 geleneksel yapıdan oluşmaktadır.

Asante Geleneksel Yapıları


Ashanti İmparatorluğu, 18. yüzyılda altın çağına erişmişti, İngilizlerin 1806-1901 yılları arasında işgal etmesi sırasında düştü ve dönemin çoğu Asante binası bu dönemde tahrip edildi. Diğer binaların yanı sıra, kraliyet mozolesi de 1895'te Robert Baden-Powell tarafından yıkıldı.

Binalar, "insanların ve tanrıların evi" ve Asante halkının tarihinin ve kültürünün son kalıntıları olarak tanımlandı. Evler kil, saman ve ahşaptan yapılmıştır ve doğal etkenlere karşı savunmasızdır. Bu nedenle binaların korunması için bir ihtiyaç vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi