Dolaucothi Altın Madeni

Dolaucothi Altın Madeni Hakkında


Tarihi ve jeolojik açıdan benzersiz olan Dolaucothi'nin, İngiltere'de Cothi Nehri vadisinde bulunan altın madenleri. Bilim adamlarına göre, gelişimleri Roma İmparatorluğu döneminde başladı. Şimdi, mayınlar ulusal öneme sahip bir dönüm noktasıdır. Bir dizi araştırmadan sonra arkeologlar, bu yerlerde altın madenciliğinin Bronz Çağı'nda bile daha erken başladığını ileri sürmüşlerdir.

Dolaucothi Altın Madeni


Antik çağlarda, insanlar Cothi nehrinin kıyılarında toplanan çakılları, kıymetli maden parçacıkları bulunan birçok taş arasından yıkadılar. Roma İmparatorluğu'nun ilk çağlarına gelindiğinde, ilk maden ocaklarının topraklarında ortaya çıkmaya başlamıştı, ancak 5. yüzyılda yüzyılın sonlarına doğru yıkılmaya başlandı ve 19. yüzyıla kadar insanlar tarafından gözardı edildi. 

Dolaucothi Altın Madeni Tarihçesi


Dolaucothi mevduatının topraklarındaki ilk sanayi kuruluşları Birinci Dünya Savaşı başlamadan önce ortaya çıktı. Daha sonra Cardiff Üniversitesi temsilcileri mayınları uzun süre araştırmaya başladılar.

Dolaucothi Altın Madeni


Benzersiz arkeolojik alanların tahrip edilmesi riski nedeniyle mayınların gelişimi durdurulmak zorundaydı. Bugün, benzersiz mevduat en önemli devlet yerlerinden biridir ve turistler tarafından erişilebilir durumdadır. Gezginler için, en inanılmaz arkeolojik alanları görebilecekleri eski madenlerin çevresinde turlar düzenleniyor. Antik madenlerin araştırılması sırasında Antik Roma'nın günlerinde, kıymetli madenlerin ekstraksiyonu ve işlenmesindeki oldukça karmaşık ve gelişmiş yöntemlerin kullanıldığını bulmak mümkündü. Ziyaretçilere bu özelliklerden bahsediliyor. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi