Adak Şehri

Göl Kıyısında Bir Şehir Adak


Birleşik Devletlerde pitoresk bir Aleutian takımadaları var; Adak'ın bulunduğu yer burasıdır. Bu yerleşim İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra askeri üs olarak kuruldu. Bir süre sonra stratejik ve askeri önemini kaybetti. Ancak, anakara yakın bu küçük kasaba, hala yaklaşık 300 kişi ev sahipliği yapmaktadır. Adak, Alaska'nın en güneydeki ıslak ve rüzgâr iklimi ile karakterize olan kentidir. Yılın büyük bölümünde, güneş bulutların ardında gizlidir. Sisler kasabada sık sık bulunur ve gusty winds nadiren orada durur.

Adak Şehri


Ortalama olarak yılda 263 gün yağmur yağıyor, bu nedenle Adak ülkenin en yağmurlu kasabalarından biri. Kasaba, uzun süredir askeri önemini kaybetmiş olmasına rağmen, düzenli toplu taşıma bağlantılarıyla ana karaya bağlanmaktadır. Buraya gelmenin en kolay yolu uçakta. Havaalanında iki pist vardır. Bu yerlerde turist çeken başlıca nesne, terk edilmiş bir deniz üssü. Resmen, içeri girmek yasaktır, ancak bu amaçlı seyahatleri durdurmaz.

Adak Şehri Fiziki Konumu

Çayır mevsiminde kentin nüfusu 4000'den fazladır, ancak zamanla birçok yerel sakin diğer şehirlere taşınmıştır. Ne zorlu bir iklime, ne de geniş bir altyapı eksikliğinden şaşkın olmayan en sadık yerli halk sadece orada kaldı. Alaska'nın en güneyindeki şehri ziyaret etmeye karar veren yolcular yaz aylarında bunu yapmak zorunda kalıyorlar. Eski kiliseleri ve diğer tarihi binaları görebilir, geniş caddeler boyunca yürüyebilir ve tenha adanın muhteşem manzarasına hayran kalacaklar.

Adak Şehri


Adak, eski adıyla Adak İstasyonu, Adak Adasında, ABD'nin Alaska eyaletindeki Aleutians Batı Sayımı Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. 2010 nüfus sayımında nüfus 2000 yılında 316 olan nüfus 326 idi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en batı belediyesi ve Alaska'daki en güney şehridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Sargasso Denizi