Yukarı Doğu Yakası, New York

Yukarı Doğu Yakası, New York

Yukarı Doğu Yakası

Birçok New Yorkluya, Yukarı Doğu Yakası eski para ve yüksek toplumu bir araya getiriyor. Central Park'la birlikte, 5. ve Lexington Caddeleri arasında, Doğu 96. Caddeye kadar, zenginlikten kaynaklanan her şey göze çarpıyor: lüks binalar, Madison Avenue'nin amiral gemisi butikleri ve örgülü örgülerdeki kapıcılar. Ayrıca ziyaretçiler için önemli bir destinasyondur, çünkü ülkedeki en fantastik müzelerden bazıları burada.

Manhattan'ın bu bölgesine "Mile Müzesi" denmesinin bir nedeni var: burası Metropolitan Sanat Müzesi, Solomon R. Guggenheim Müzesi ve Cooper Hewitt, Smithsonian Tasarım Müzesi ve bir dizi sanatın bulunduğu yer galeriler. Lüks yaşamın yerel bir tadı için cömert butikleri için Madison Avenue'dan aşağıya doğru yürüyün; Platin kart koridorunu 60. ve 82. Sokaklar arasında gezmek parlak bir derginin sayfalarına adım atmak gibidir. Birçok moda evinde bayrak gemileri burada bulunur ve yemyeşil ipliklerini zarif ortamlarda sergilerler.

Yukarı Doğu Yakası

Yukarı Doğu Yakası Hakkında

Lexington Bulvarı'nın doğusunda dolaşın ve 100. Cadde'nin güneyinde bir aile yetiştirmek için son (nispeten) uygun fiyatlı yerlerden bazılarını arayan çiftlerin yaşadığı Üst Doğu Yakası ile daha az varlıklı ve daha farklı bir alanla tanışın. şehirde (haftasonu geceleri 2nd Avenue, mil uzunluğundaki bir birliktelik ve sorority birleşmesine benzer). Özellikle keşfedilmeye değer bir mahalle kuzeydoğuya uzanan Yorkville, özellikle de 2. Cadde'nin doğusundaki 78. ve 86. Sokaklar arasında. Bir zamanlar büyük bir Alman nüfusu olan uzak bir hamburgerde Yorkville'de kalan etnik yiyecek dükkanları, 19. yüzyıl sıra evleri ve şehrin en iyi korunan sırlarından biri olan Carl Schurz Park, iyi bir yarım günlük keşif için Buradaki en çarpıcı konuttan birisini hatırlıyor, Gracie Mansion.

Sanat galerileri temyiz ederse, Yukarı Doğu Yakası'nda bazı zarif olanlar var. Tony çevresiyle uyumlu olarak, buradaki vurgu, yerleşik ustaların çalışmaları üzerinedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington