Trier, Almanya

Trier, Almanya

Trier

Derin tarihi sayesinde, bugünün Trier'ı çok sayıda antik siteye sahiptir. Aynı zamanda önemli bir üniversite kasabasıdır ve bu nedenle bu büyüklükde bir şehir için (100.000'in üzerinde sakin) şaşırtıcı derecede zengin bir modern kültürel manzaraya sahiptir.

Kökleri M.Ö. en az 400 yılına kadar uzanır, o zaman bir Kelt kabilesi Treveri, Trier Vadisi'ni yerleşti. Sonunda Julius Caesar'ın lejyonları nehir üzerindeki bu stratejik noktaya geldi ve Augusta Treverorum ("Treveri topraklarında [İmparator] Augustus kasabası") MÖ 16'da kuruldu. Roma'nın dışında olduğu kadar güzel, zengin bir şehir olarak tanımlandı.
MS 275 civarında bir Alemannic kabilesi Augusta Treverorum'u bastı ve moloz haline getirdi. Ancak daha büyük bir tarzda yeniden inşa edildi ve Treveris olarak yeniden adlandırıldı. Sonunda imparatorluğun önde gelen şehirlerinden biri haline geldi ve Alplerin kuzeyindeki "Roma secunda" ya (ikinci bir Roma) yükseldi. Güçlü bir idari sermaye olarak, büyük bir Roma yerleşiminin tüm asil sivil binalarının yanı sıra hamamlar, saraylar, kışlalar, bir amfitiyatro ve tapınaklarla süslenmiştir. Roma imparatorları Diocletian (onu imparatorluğun dört ortak başkentinden biri yapan) ve Konstantin her ikisi de Trier'de yıllarca yaşıyordu.

Trier
Trier

Trier Hakkında

Trier, Antik Roma'nın çöküşünden sağ çıktı ve Hıristiyanlığın önemli bir merkezi oldu ve nihayetinde Kutsal Roma İmparatorluğu'nun en güçlü başpiskoposlarından biri oldu. Şehir, büyük doğu-batı ve kuzey-güney ticaret yollarının buluşma noktasındaki konumundan ve geçen ticarette yağ büyümesinden yararlanarak Rönesans ve barok dönemler boyunca gelişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington