Szentendre, Macaristan

Szentendre, Macaristan
Szentendre, Macaristan

Szentendre

Gelişmekte olan sanatçıların kolonisine sahip romantik, canlı küçük bir kasaba olan Szentendre, Tuna Bend'in en önemli noktası. Büyüleyici kilise kuleleri, renkli barok evler ve dolambaçlı, dar parke taşı sokakları bolluğu nedeniyle, Szentendre'nin yoğun sezonda nüfusunu üçe katlayarak ziyaretçi yığınlarını çekmesi şaşırtıcı değil.

Szentendre ilk olarak 16. ve 17. yüzyıllarda ilerleyen Türklerden kaçan Sırplar ve Yunanlılar tarafından yerleşti. Kendi tarzlarında evler ve kiliseler inşa ettiler - nadiren Macaristan'ın başka yerlerinde görülen kırmızılar ve maviler açısından zenginler.

Szentendre Skanzen Köy Müzesi

Szentendre'nin en uzak müzesi, aynı zamanda ülkenin en büyük açık hava müzesidir. Macaristan'ın farklı bölgelerinden 18. ve 19. yüzyıl köy yaşamının canlı bir rekreasyonudur - demirci dükkanlarının ve atla çalışan bir değirmenin dikkatiniz için ahşap evler ve halk el sanatları ile rekabet ettiği bir yer. Şehir merkezinin beş km (3 mil) kuzeybatısındaki müzeye, HÉV banliyö demiryolu Szentendre terminalinden otobüsle ulaşılabilir; otobüs 7 numaralı standdan kalkıyor (emin olun ve müzenin adı olarak Skanzen'e bir bilet alın).

Szentendre Ferenczy Müzesi
Szentendre Ferenczy Müzesi

Szentendre Ferenczy Müzesi

1972 yılında kurulan müze, 19. yüzyılın sonlarında Nagybánya Sanatçı Kolonisi'nde izlenimci Károly Ferenczy'nin ve önemli liderin eserlerini onurlandırmak için kuruldu. Ancak müze, hepsi modern çağın popüler sanatçıları olan karısı, çocukları ve erkek kardeşinin çalışmalarını da sergiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington