Selebes Denizi Gerçekleri

Selebes Denizi Konumu

selebes denizi

Selebes Denizi, Batı Pasifik Okyanusu'nda bulunur ve Sulu Denizi, Sulu Takımadaları, Sangihe Adaları, Kalimantan, Minahassa Yarımadası ve Mindanao Adası ile sınırlanmıştır. Bu deniz yaklaşık 110.000 mil karelik bir alanı kaplar ve maksimum 20.300 feet derinliğe sahiptir. Selebes Denizi, Doğu Hint Takımadalarının sularından biri olarak kabul edilir.



Selebes Denizi Hakkında

selebes denizi


Selebes Denizi, güneybatı bölgesindeki Makassar Boğazı üzerinden Java Denizi'ne açılıyor. Selebes Denizi'nin 42 milyon yıllık bir okyanus havzasının bir parçası olduğuna inanılmaktadır. Ünlü volkanik adalar, derin deniz siperleri ve bölgedeki güçlü okyanus akıntıları nedeniyle Selebes Denizi'nde karmaşık oşinografik özellikler vardır. Sulu Denizi ve Selebes Denizi, Sibutu-Basilan Tepesi'nde bir sınır paylaşıyor. 

Selebes Denizi havzasını oluşturan ülkeler arasında Malezya, Filipinler ve Endonezya bulunmaktadır. Havza, denize akan kara bölgesidir. Selebes Denizi'nde yaklaşık 580 resif yapan mercan türü, balina, yunus, manta ışınları, barracuda, marlin, deniz kaplumbağaları, ton balığı ve sarı yüzgeçli orkinos gibi çok çeşitli deniz yaşamı vardır. Tüplü dalış ve lüks yolculuklar Selebes Denizin'deki popüler aktivitelerdir. 

Selebes Denizi, bölge için önemli bir ticaret rotası sağlar. Selebes Denizi'nde bulunan adalar arasında Borneo, Sulawesi, Mindanao, Sulu Takımadaları ve Sangihe Adaları bulunur. Balıkçılık, Selebes Denizi'nde yaygın bir ticari faaliyettir. Deniz tangı, Selebes Denizi'nden hasat edilen yaygın bir su ürünüdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington