Sargasso Denizi

Sargasso Denizi Hakkında


Sargasso Denizi


Sargasso Denizinde bulunan yaygın bir yosun olan serbest yüzer sarkas paspasları birçok hayvana barınak ve yaşam alanı sağlar.

Sargasso Denizi, Sargassum denilen serbest yüzen deniz yosunu cinsi olarak adlandırılan geniş bir okyanus yamasıdır. Tüm dünyada okyanusta yüzen farklı türlerde algler bulunurken, Sargasso Denizi, 'holopelagi' olan sargassum türlerini barındırdığı için benzersizdir - bu, alglerin yalnızca okyanusun etrafında serbestçe yüzdüğü anlamına gelmez açık denizlerde vejetatif olarak ürer. Diğer yosunlar, okyanus tabanında ürer ve hayata başlar.

Sargasso Denizinde Yaşayan Canlılar


Sargasso Denizinde Yaşayan Canlılar


Sargassum, inanılmaz çeşitli deniz türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Kaplumbağalar sargassum paspaslarını, kuluçkahane, yiyecek, kreş olarak kullanırlar. Sargassum ayrıca karides, yengeç, balık ve özellikle bu yüzen alglere adapte olmuş diğer deniz canlıları için de yaşam alanı sağlar. Sargasso Denizi, tehdit altındaki ve tehlike altındaki yılan balıklarının yanı sıra beyaz marlin, porbeagle köpekbalığı ve yunus balıkları için bir üreme bölgesidir. Kambur balinalar yıllık olarak Sargasso Denizine göç eder. Ton balığı ve kuşlar gibi ticari balıklar da Sargasso Denizi'nden geçer ve yemek için ona bağlıdır.


Dünyadaki diğer bütün denizler en azından kısmen kara sınırlarıyla tanımlanırken, Sargasso Denizi sadece okyanus akıntıları ile tanımlanmaktadır. Kuzey Atlantik Subtropikal Gyre içinde yatıyor. Körfez Çayı, Sargasso Denizi'nin batı sınırını belirlerken, Deniz kuzeyde Kuzey Atlantik Akıntısı, doğuda Kanarya Akıntısı ve güneyde ise Kuzey Atlantik Ekvator Akımı tarafından tanımlanmaktadır. Bu alan sınır akımlarıyla tanımlandığından, sınırları dinamiktir, kabaca Azor Yüksek Basınç Merkezi ile belirli bir mevsim için ilişkilendirilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington