Port Townsend, Washington

Port Townsend, Washington
Port Townsend, Washington 

Port Townsend 

Bir yarımadada - Quimper'ın küçük, çarpık kolu, daha büyük, meşale şeklindeki Olimpiyatın kuzeydoğu ucunda - Port Townsend, modernin Viktorya dönemine uygun olduğu, deniz ticaretinin sanatlarla buluştuğu ve güneşin suya battığı bir yer. . Sakinleri, 2000'li yılların başlarında burada yaşayan ve çoğunlukla bekar erkekler için yazılmış bir terim olan sanatçılar, yazarlar, emekliler, müzisyenler, denizciler ve "döken çocuklar" topluluğudur. Hepsi için Port Townsend bir hayal şehridir. Bu örgü başlık ve Carhartt giyen sakinleri iyi seyahat etmiş ve yüksek eğitimlidir. Olimpiyat Yarımadası’nın en pitoresk kapısında, daha büyük şehirlerde yaşamak için istekli bir şekilde daha istekli bir konumda bulunan, tekne okulunda garsonlar, barmenler ve öğrenciler bulmak alışılmadık bir durum değil. 

Port Townsend
Port Townsend

Port Townsend Tarihi

Port Townsend bir zamanlar dünyanın dört bir yanından gelen gemi kaptanları, kötü şöhretli salonları, salonları, shanghaiing ve 19. yüzyılın ortalarındaki sahili shenanigans'larıyla bilinen bu limana yelken açtılar. Aslında, iki ayrı kent merkezinde geliştirildi: sert denizcilerle ve diğer maceracılarla beslenen deniz kenarı, ve şehir dışında, tüccarların ve daimi sakinlerin ailelerini yaşadıkları ve riffraftan uzaklaştığı körfezin yukarısındaki uçurumun üstünde . Bir zamanlar şehir merkezindeki ana cadde olan Water Street'ten kaçıran zarif Viktorya dönemi kadınları şimdi orada görülmek isterdi. Bir zamanlar kaba ve tamburlu cadde, sanat galerileri ve antika dükkanlarına, modaya uygun butiklere, kahvehanelere, barlara, lüks restoranlara ve halka açık iskelelere yol açtı.

Resmi olarak 1851 yılında kurulan Port Townsend, yaklaşmakta olan demiryolunun yardımı ile Batı Kıyısı'ndaki en büyük liman olacağı fikrinden dolayı "Düşler Şehri" olarak adlandırıldı. Bunun yerine, demiryolu Puget Sound'un doğu tarafını seçti ve eski boomtown biraz büstü yaşadı. Fakat Port Townsend denizcilik topluluğunun ruhu ve açık suyun ufkun hemen dışında uzandığı fikri, bu yeri belli bir romantizmle sarsmaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı