Oxford Rehberi

Oxford Üniversitesi
Oxford Üniversitesi

Oxford

Muhtemelen dünyadaki en ünlü üniversiteye sahip olan Oxford, 1167'den beri yalnızca Sorbonne'dan önceki bir öğrenme merkezi olmuştur. Dolambaçlı ortaçağ sokaklarını keşfetmek, sarmaşık kaplı taş binalarını ve eski kiliselerini ve kütüphanelerini fotoğraflamak ve hatta sivri suyollarından birini kesmek bir iki günden fazla sürmez. Şehir merkezi kompakt ve yürünebilir ve kalbi Oxford Üniversitesi. Bu prestijli kurumun mezunları 48 Nobel Ödülü sahibi, 26 İngiliz başbakanı (David Cameron dahil) ve 28 yabancı başkan (Bill Clinton dahil), şairler, yazarlar ve Percy Bysshe Shelley, Oscar Wilde ve WH gibi sanatçılar ile birlikte Auden.

Oxford, Thames ve Cherwell nehirlerinin kavşağında, Londra'nın 55 mil kuzeybatısındadır. Şehir, Cambridge'den daha ilginç ve daha kozmopolit, ve daha büyük olmasına rağmen, banliyöleri ziyaretçiler için uzaktan ilginç değil. Cazibe, eski kentin büyük taş binaların, iyi restoranların ve tarihi pubların etrafında kıvrıldığı merkezde. Viktorya dönemi yazarı Matthew Arnold, Oxford’un “rüya gören kulelerini”, ünlü bir cümle tanımladı. Öğrenciler sınavlara giderken kaldırımda yanlarına koşarlar, gerekli havan kapaklarında, koyu renkli elbiseler, koyu renkli yakalar ve keskin beyaz fiyonklarla akıcı antika tarzı ile kaplanırlar. Bisikletleri her yerde olduğu gibi, yollardan geçerken arkanı kollayın.

Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi

Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi

Bu son derece dekoratif Viktorya döneminden kalma Gotik, bir müzeden çok bir katedral olan dökme demir ve camın yaratılması, yalnızca mimarisi için görülmeye değer. Ekoloji koleksiyonları arasında, entomoloji, jeoloji, mineraloji ve zooloji, bir Tyrannosaurus rexinin yükselen iskeleti ve bir Dodo'nun ayak ve başının atmalarını oluşturur. Çocukların keşfetmesi ve dokunması için bolca var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington