Oklahoma Rehberi

Oklahoma

Oklahoma

Oklahoma, Doğu'nun yeşil dağlarının Batı'nın altın paralarına dağıldığı Amerika'nın coğrafi ve kültürel kavşağıdır. Bir düzine ekosistem, 200 insan yapımı gölü, 1 milyondan fazla yüzey alanını ve Atlantik ve Körfez kıyılarından 2,000 mil daha kısa sahil şeridini barındıran devleti kapsıyor. Yerli Amerikalılarla derin bağları olan Oklahoma ("kırmızı insanlar" anlamına gelen iki Choctaw kelimesinin bir araya gelmesiyle elde edilen) 39 kabile karargahına ev sahipliği yapıyor.

Ancak Oklahoma, mecazi bir kavşaktan öte bir şey. İç Savaştan sonra bu bölgeyi geçen beş sığır izi, canlı bir Batı mirasını geride bıraktı ve gelişen bir tarım ve tarla ekonomisinde, kişi başına düşen at sayısı diğer devletlerden daha fazla kaldı. Ziyaretçiler sık ​​sık rodeolardan, muhteşem patika binicilik olanaklarından ve dünyadaki en iyi Batı sanat koleksiyonlarından bazılarından yararlanır.

Bugün, Oklahoma, iki kıtalararası karayoluyla, Interstate 40 ve Interstate 35 ile geçmektedir, ancak eyalet, Route 66 boyunca 420 mil sürüşüyle ​​en iyi şekilde bilinir. Oklahoma'nın en önemli cazibe merkezlerinden biri: espresso barlarının ve sanat galerilerinin yanında yer alan eyer dükkanlarını ve hırdavatçılarını bulabileceğiniz küçük kasabalar. 

Oklahoma City
Oklahoma City

Oklahoma City

Oklahoma City'deki yeni inşaat, şehir stoklarında bulunan bir bronkodan daha fazla toz atıyor. Kalabalık, şimdilerde restoranlar, mağazalar ve gece hayatı mekanlarıyla dolu bir eğlence bölgesi olarak tanınan, bir zamanlar terk edilmiş depoları damgalamaktadır. Rowdy hayranları, yerel NBA takımı olan Oklahoma City Thunder'ı alkışladı. Engebeli Batı geçmişine rahatça oturan bu "Dünyanın At Şovu Başkenti" çağdaş kültür, ilgi çekici yerler ve olanaklarla dolu yeni parkurları yakıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington