Muhteşem Mimarisi Derin Tarihi ile Nikko

Nikko'ya Genel Bakış

nikko


El değmemiş doğanın birleştiği yer olan Nikko'nun güzel ortamı ve kutsal dağları, 8. yüzyıldan beri Şinto ve Budist ibadetlerinin zeminini oluşturuyor. Japonya'daki en görkemli tapınaklar UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Çevredeki milli park her seviyedeki yürüyüşçüler için bir destinasyondur.
Nikko'nun Dünya Mirası mimarisinde Shinkyo Köprüsü'ndeki Futarasan Tapınağı'na geçmeyi ve  Nikko'nun kutsal çevresini gezmeyi ihmal etmeyin


Nikko'ya nasıl gidilir?



Tobu-Nikko İstasyonu'na Tokyo'daki Asakusa ve Shinjuku istasyonlarından yaklaşık iki saatte kolayca ulaşılabilir. Gezginler Gunma bölgesinden Nikko'ya, Oze'den ilkbaharın orta ve sonbaharın ortasından geçen otobüslerle ulaşabilirler.


Dünya Mirası Nikko



Dünya Mirası alanı Nikko'nun Tapınakları üç alana yayılmış 103 yapıdan oluşuyor. Hepsi birbirlerinin yürüme mesafesinde, Japonya'nın en yaldızlı dini mimarisinin bazılarını özümseyen unutulmaz bir gün geçiriyorlar.En etkileyici ve en fazla ziyaret edilenlerden biri Toshogu Shrine kompleksidir. Toshogu, Japonya’yı 1603’ten 1867’ye hükmeden güçlü Tokugawa Shogunate’nin kurucusu Tokugawa Ieyasu’nın türbesidir. Cömert, renkli ve karmaşık bir şekilde oyulmuş olan Toshogu Shrine, Japonya’nın daha stotik dini yapılarının zıddı.

Tokugawa Ieyasu


Beş katlı pagodasının, renkli depolarının ve göz kamaştırıcı ve göz alıcı oyma Yomeimon Kapısı'nın detaylarını almak için bolca zaman ayırın. Tapınak kompleksinin güzel manzarasını görmek için İç Tapınak mezarına kadar yürüyün. Tokugawa Ieyasu'nun yaşamının anime ile tamamlanan türbe yaklaşımı üzerine Toshogu Müzesi'ni kaçırmayın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington