Marmaris Hakkında Genel Bilgiler

Konumu ile Marmaris

marmaris

Ülkemizin en önemli tatil beldelerinden biri olan Marmaris, Bodrum ilçesinden sonra Muğla ilinde en büyük nüfusa sahiptir. Ege Denizi'nin başladığı ve Akdeniz'de başladığı bölgede, batıda Datça Yarımadası'nda, Kuzey Ula'da, Balan Dağı'nın doğusunda, Karadağ ve Akdeniz'in güneyinde yer almaktadır. 


Marmaris Dalaman Havalimanı, Muğla'nın merkezine 1 saat uzaklıktadır ve aynı zamanda 1 saat uzaklıktadır. Marmaris, Bodrum'a yaklaşık 2 saat uzaklıktadır ve Rodos Adası'na olan mesafe sadece 45 dakika uzaklıktadır. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Marmaris'te yazlar çok sıcak ve kurak geçer. Kış aylarında ilçe, özellikle çevredeki dağların konumu nedeniyle Rize'den sonra en bol yağış alanlarından biridir. Bu durum ilçenin yıl boyunca nem oranını izlemesine neden olmaktadır. Yüksek nem Marmaris'te birçok tropikal meyvenin yetişmesine izin verir.

marmaris konumu



Muğla'nın bir ilçesi olan Marmaris, Bodrum 2. İlçesinden sonra Muğla şehrinin en büyük nüfusa sahiptir. Ege Denizi'nin Akdeniz ile buluştuğu Marmaris'in batısındaki Datça Yarımadası, Ulan'ın kuzeyinde, Karadağ'ın Balan Dağı'nın doğusunda, Akdeniz'in Günlük Tepeleri ve güneyinde yer almaktadır. Bu sınırlarla Marmaris, dünyanın en uzun doğal limanıdır.

Marmaris Ulaşım 


Marmaris Dalaman Havalimanı, Muğla'nın merkezine 1 saat uzaklıktadır ve aynı zamanda 1 saat uzaklıktadır. Marmaris, Bodrum'a yaklaşık 2 saat uzaklıktadır ve Rodos Adası'na olan mesafe sadece 45 dakika uzaklıktadır. İstanbul'a uzaklık Marmaris'e 813 km uzaklıktadır. Denizli'ye 183 km, Aydın'a 151 km, İzmir'e 271 km, Marmaris'e, Bursa'ya 578 km, Kocaeli'ye 721 km, Eskişehir'e 541 km ve Ankara'ya 643 km mesafede YER ALIR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington