Marble Falls, Teksas

Marble Falls, Teksas
Marble Falls

Marble Falls

Austin'in sadece 45 dakika batısında, hareketli Marble Falls hızlı bir hafta sonu kaçamağı için popüler bir destinasyon haline geldi. Üç göl, Marble Falls, LBJ ve Buchanan, buradaki başlıca yaz cazibe merkezleridir, ancak yakındaki Krause Springs, Quarry Mountain ve Horseshoe Bay Resort'un ünlü golf sahaları da dahil olmak üzere, şehirdeki ve çevresindeki diğer noktalar dikkat çekicidir.

Kasabanın içinden geçen Otoyol 281’in yanları tipik perakende mağazalarınızla dolup taşmış olsa da, kentin 19. yüzyıldan kalma ana caddesi, hediyelik eşya, ev dekorasyonu ve konfeksiyon mağazaları ile mükemmel restoranlar sunar. Ve tatil günlerinde bölgede olursanız, Marble Falls gölün en muhteşem Noel ışıklarından bazılarına sahip olduğu için dikkat çekiyor.

Marble Falls, Teksas
Marble Falls, Teksas

Marble Falls Hakkında

Marble Falls, bölgeden akan Colorado Nehri boyunca çapraz olarak uzanan bir kireçtaşı rafının oluşturduğu doğal düşmeler olarak adlandırılmıştır. O sırada, kireçtaşı üzerindeki su, kasabanın daha sonra adlandırıldığı doğal olarak meydana gelen mermer izlenimini veren mavimsi bir görünüm yarattı. Bununla birlikte, ziyaretçiler burada mermer bulamazlar ve Yayla Gölleri'nin oluşumu ile birlikte, şelaleler artık tamamen su altındadır ve sadece Aşağı Colorado Nehir Otoritesi'nin baraj ve tekne rıhtımlarının onarımı için gölleri indirdiği nadir durumlarda görülür. .

Marble Falls o zamandan beri, Llano Havzası'ndaki antik oluşumlardan kaynaklanan şaşırtıcı granit fosilleri için şöhret kazanmıştır, en belirgin işaretleyici Granit Dağı, yerin 866 metre üzerinde yükselen ve 180 dönümden fazla uzanan bir monolit. 1800'lerin sonlarında, Marble Falls'un ekonomik büyümesinin büyük kısmı bu kayanın taşocağından kaynaklanıyordu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington