Küba Hakkında Herşey

Küba Hakkında 

küba


Küba'nın resmi adı Küba Cumhuriyeti'dir. Küba, Karayipler'deki tüm adaların en büyüğüdür. Ülke ayrıca 4000'den fazla daha küçük ada ve cay içerir. Havadan, Küba adası bir timsah veya timsahı andırır ve bu nedenle Küba'ya İspanyolca'da "El Cocodrilo" veya "El Caimá" denir. Küba'nın başkenti ve en büyük şehri Havana veya İspanyolca "La Habana" dır. Küba'nın orijinal yerli sakinleri Guanajatabey halkı ve ardından Ciboney ve Taíno kabileleriydi. 1492'de Christopher Columbus adaya geldi ve bir İspanyol bölgesi olduğunu iddia etti


Küba Tarihi

küba

Küba, ülkenin ABD’nin bir parçası olduğu 1898’deki İspanyol-Amerikan Savaşına kadar bir İspanyol kolonisi olarak kaldı. Ancak bu kısa sürdü, ülkeye 1902 yılında bağımsızlık verildi. Birleşik Devletler, Fidel Castro liderliğindeki komünist devrimcilerin eline geçene kadar 1959 yılına kadar ada üzerinde güçlü bir etkiye sahipti. Ülke, sağlık sorunları nedeniyle 2008'de kenara çekilmesine rağmen, bugün dünyanın dört bir yanında ilan edilmiş komünist devletlerden biri olmaya devam ediyor. Küba müziği ile ünlüdür, gruplar başkent Havana'da her yerde çalarlar. Başlıca müzikal form, klasik gitar ile iyimser ritimlerin bir kombinasyonu olan evlat.

küba

Şeker kamışından gelen şeker, Küba'da yetişen başlıca üründür ve bunu, dünyanın en iyi puroları olarak ünlü el yapımı puro yapımında kullanılan tütün izlemektedir. Nikel, 2011 yılında dünya üretiminin yaklaşık% 4'ünü oluşturan toplam ihracatın% 21'inde Küba'nın en önemli mineral kaynağıdır. Geleneksel bir Küba yemeğinde yemek kurslarda servis edilmiyor, bunun yerine tüm yemekler aynı anda servis ediliyor. 

Beyzbol şu ana kadar Küba'da en popüler spordur. Ülke boksta da egemendir ve birçok olimpiyat boks şampiyonu üretmiştir. Diğer ilgi çekici yerler arasında basketbol, ​​voleybol, kriket, futbol (futbol) ve atletizm sayılabilir. Domino oyunu Küba'da son derece popüler. 2013 itibariyle Küba, UNESCO Dünya Mirası listesinde 9, bu kültürel alanların 7'sinde ve 2'sinde doğal olarak yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington