Dublin Phoenix Parkı ve St Patrick's Katedrali

Dublin Phoenix Parkı ve St Patrick's Katedrali HakkındaDublin Phoenix Parkı

Dublin Phoenix Parkı

Liffey'in kuzey kıyısı boyunca yaklaşık 5 km (3 mil) uzanan Avrupa'nın en büyük kamu parkı, 1.752 dönümlük alanı kapsıyor ve çok sayıda yeşil çimen, orman, göl ve oyun alanı barındırıyor. Pazar ziyaret etmek için en iyi zamandır: kriket, futbol (futbol), polo, beyzbol, hurling (geleneksel bir İrlanda sporu lakros, beyzbol ve çim hokeyi kombinasyonuna benzer) ve İrlanda futbolunun devam ediyor olması muhtemeldir. . Eski moda gaz lambaları, 1740'lı yıllarda yola çıkan İrlandalı bir lordu Lord Chesterfield için adlandırılan, parkı 4 km (2½ mil) ikiye bölen ana yol olan Chesterfield Avenue'nun her iki tarafını da kaplıyor. Avenue yakınındaki güzel, bozulmamış 1896 Victorian Tea Rooms, park ziyaretçileri için zarif yemekler sunuyor. Parka girerken sağda 1864 yılında tasarlanan renkli bir çiçek bahçesi olan Halk Bahçesi var. Parkın gizli köşelerinden en iyi şekilde yararlanmak için ana kapıda bisiklet (tandem dahil) kiralayın. Phoenix Park içinde bir ziyaretçi merkezi, 17. yüzyıl müstahkem Ashtown Kalesi; parkın tarihi, florası ve faunası hakkında bilgi sahibi. Merkeze giriş ücretsizdir ve yıl boyunca parkın rehberli turlarını gerçekleştirir. Ayrıca eski duvarlı bahçe yanında harika Phoenix Cafe var. 

Dublin St.Patrick's Katedrali
Dublin St.Patrick's Katedrali

Dublin St.Patrick's Katedrali

Dublin'deki en büyük katedral ve aynı zamanda İrlanda Kilisesi'nin ulusal katedrali olan St.Patrick's, İrlanda'nın koruyucu azizinin onuruna inşa edildi - efsaneye göre - 5. yüzyılda bu sitede bir kuyuya birçok kişi vaftiz etti. 1192'de ve erken İngiliz Gotik tarzında adanmış orijinal bina, başkentin diğer Protestan katedrali olan Christ Church Katedrali üzerinde üstünlük sağlama girişiminde başarısız oldu. 305 metrede, bu, ülkenin en uzun kilisesi, Oliver Cromwell'in birliklerinin, kilisenin nefesini 17. yüzyılda istikrarlı hale getirdikleri için faydalı bulduğu bir gerçek.

Aziz Patrick Katedrali'nin gölgesindeyken Patrick Caddesi'nden Patrick Caddesi'ne gidin; Mesih Kilisesi güzel bir görünüm için Liffey doğru caddeden aşağı bakmak.

Renkli ortaçağ afişleriyle asılmış muhteşem hanedanlı Aziz Patrick Korosu'nu gördüğünüzden emin olun ve 1713'ten 1745'e kadar ofisi bulunan Aziz Patrick'in birçok ünlü dekanı ve ölümsüz yazarı olan Jonathan Swift'in türbesini bulun. Swift'in mezarı, sevgili "Stella" dan çok uzak olmayan güney koridorda, Bayan Esther Johnson. Swift'in kitabesi, soyunma odası kapısının üzerine yazılmıştır. W. B. Yeats — böylece çevirdi: “Swift geri kalanına yelken açtı; Oradaki vahşi öfke göğsünü yırtamaz” - tüm zamanların en büyük kitabesini ilan etti. Diğer anıtlar arasında çok sayıda boyalı aile üyesi figürü bulunan 17. yüzyıl Boyle Anıtı ve İrlandalı ozanların sonuncusu ve ülkenin en iyi arp oyuncularından biri olan Turlough O'Carolan anıtı bulunmaktadır. Living Stones, katedralin St. Patrick'in kent yaşamındaki yerini kutlayan kalıcı sergisidir. Bir müzik aşığıysanız, bir tedavi içindesiniz; matinler (09:40) ve evensong (17:45) hala birçok günde söyleniyor. Yeni bir Hayat Hatırladı sergisi, I. Dünya Savaşı sırasında katedralin rolüne bakıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington