Bastia, Fransa

Bastia, Fransa
Bastia, Fransa

Bastia

Özellikle Fransız etkisinde olan Ajaccio'dan daha fazla İtalyan olan Bastia, özünde Korsikalı. Barok sahil kasabası, eski bir Akdeniz limanının zamansız ve tuzlu lezzetini koruyan tarihi bir merkeze sahiptir. Adı, 14. yüzyılda burada inşa edilen Cenevizli kaleye isyan eden adalara karşı bir kale olarak atıfta bulunulan "bastion" kelimesinden türemiştir. Terra Vecchia (Old Town) en iyi yürüyerek keşfedilir. Bir tarafta, limanda geniş görünen demirleyen gemilerle ve diğer tarafta Boulevard Général-de-Gaulle'deki iki popüler kafe kafesiyle sınırlanmış geniş, avuç içi dolu Place St-Nicolas'tan başlayın.

Bastia Müzesi

Palais des Nobles Douzes'in kemerli, sütunlu galerileri Musée de Bastia'ya ev sahipliği yapmaktadır. Direniş tarafından kullanılan bir Fransız denizaltı olan Kazablanka'yı kaçırmayın. Binanın kendisi, 18. yüzyıldan bu yana, kırsal komünist liderlerinin buluşma yeri olarak kullanıldığı için modifikasyonlardan geçiyor. 

Bastia Ste-Marie Katedrali
Bastia Ste-Marie Katedrali

Bastia Ste-Marie Katedrali

Bastia da Arnavut kaldırımlı bir geçit ağı, kalenin karşısında kentin en güzel kiliselerinden biri olan 15. yüzyıldan kalma Cathédrale Ste-Marie'ye uzanıyor. İçeride, klasik Barok tarzı yaldızlı bezemeli bir patlamayla doludur. Katedralin sakinleri, 1600'den 1622'ye kadar olan Mariana piskoposlarından cömert armağanlar olan 18. ve 19. yüzyıllardan kalma çok sayıda sanat eseri, metal işleri, heykeller ve heykeller sergilendi.

Bastia Terra Nova

Şehrin daha modern bölgesi bir gezinti yolunda. İtalyan Capraia, Elba ve Montecristo adalarını görmek için yapraklı Jardins Romieu'den Escalier Romieu'ye çıkın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington