Villa Adriana (Tivoli)

Villa Adriana (Tivoli)

Bugünlerde önemli bir Roma arkeolojik sitesi olan Villa Adriana, İmparator Hadrian tarafından başkentteki sarayından çekilmek üzere görevlendirildi. Tivoli'nin hemen dışında yer alan Villa Adriana, ikinci yüzyılda İmparator Hadrian'ın emriyle oluşturulmuş bir klasik yapı koleksiyonudur. Saray, çeşme ve hamamın yanı sıra çeşitli Yunan ve Mısır mimarisini taklit eden diğer yapılardan oluşan “küçük bir kasaba” idi. 
Villa Adriana

Villa Adriana'nın inşaatı, Adriano'nun Palatine Tepesi'ndeki sarayda mutsuz olması nedeniyle ortaya çıktı ve onu geri çekilme yeri olarak yarattı. Ölümünden sonra çeşitli halefler tarafından kullanıldı, ancak sonunda kullanılamaz hale geldi ve yağmalanan kalıntılarla sona erdi.


Villa Adriana

Villa Adriana'da Görebilecekleriniz

İmparatorun en sevdiği Yunan ve Mısır binalarının yeniden yapılanmalarının yapıldığı 120 hektarlık bir alana sahip olan Villa Adriana, ziyaret için birkaç saat süren harika bir mimari hazinedir.


Villa'nın Canopus olarak bilinen en dikkat çekici bölümlerinden biri, İskenderiye'nin yakınında bulunan bir sığınağın kopyası. Sütunlarla çevrili ve caryatidlerin figürleriyle süslenmiş muazzam bir havuz Kütüphaneler arasında banyolar, konuk evleri, bahçeler, çeşmeler ve göletler, ortasında bir ada ile sütunlarla çevrili dairesel bir havuz olan Deniz Tiyatrosu olarak bilinen bir yapıya sahiptir. Adada küçük bir Roma villası var.

Villa Adriana

Geçmişin ihtişamı
On altıncı yüzyıl boyunca, Villa Adriana'nın heykellerinin ve mermer unsurlarının çoğu yakındaki Villa d'Este'yi süslemek için yağmalanmış olsa da, villanın en yüksek döneminde ne kadar görkemli olduğunu hala görebilirsiniz. Tivoli'ye günübirlik bir gezi yapacak vaktiniz varsa, hem Villa Adriana hem de Villa d'Este şehrini gezmeye kesinlikle değer olduğuna inanıyoruz.


Villa Adriana'ya Ulaşım

Kiralık aracınız yoksa ve acente ile tur yapmak istemiyorsanız, otobüs en iyi seçenektir. Roma'dan Tivoli'ye yolculuk yapan otobüsler Cotral şirketinden ve Ponte Mammolo istasyonundan (B hattı) hareket ediyorlar. Ücret her yönden 2 € 'dur. Bu otobüslere Roma ve Piu Pass kartı ile erişilebilir.
Trenle seyahat etmek mümkün olsa da, bu seçenek buna değer değil. Daha pahalıdır, daha uzun sürer ve sizi otobüsten daha uzakta bırakır. Villa d'Este'yi ziyaret ediyorsanız, her iki villayı da 1 € karşılığında birbirine bağlayan bir otobüs var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU