Roma Nasıl Bir İmparatorluk Oldu?

Roma Nasıl Kuruldu?

roma

Roma'ya gitmeden önce bu çarpıcı şehrin büyüleyici geçmişini öğrenmenizi tavsiye ederiz..Roma şehrinin tam kökenleri  hala  biraz  gizemlidir. Eski yazarların yazılarına ve arkeolojik keşiflere dayanan birçok teori bulunmaktadır.

Bu nedenle, Roma'nın kuruluşu  temel gerçekler  ve rakamlar  yerine, esas olarak efsane üzerine kuruludur. Bir  Roma Krallığının varlığı neredeyse iki yüzyıl boyunca uzman tarihçiler tarafından sorgulanmıştır


On dokuzuncu ve yirminci yüzyıl boyunca, Roma'nın ilk kralları (Romulus, Numa Pompilius, Tullus Hostilius)  MÖ 753'te İtalya'nın başkenti olacak fikrini ve sonradan kuruluş tarihini reddetti. Tarihin bu kısmı sadece bir efsane olarak kabul edildi ve ciddiye alınmadı.

Sadece yirminci yüzyılın sonlarında, çok sayıda arkeolojik kazı ve diğer bilimlerin bulguları sayesinde, kentin kuruluşunu ve ilk yöneticilerini çevreleyen mitlerin yeniden değerlendirildiği bir dönemdi. 


Roma'nın İlk Sakinleri

roma tarihi


Roma'nın ilk sakinlerinin bölgenin çeşitli yerlerinden geldiğine, kuzey komşularının, Sabinler ve Latinler olarak adlandırılan güney uygarlıklarının ekonomik ve kültürel gelişimine sahip olmadığına inanılmaktaydı.

Palatine Tepesi'nde arkeologlar, köyün eteklerinde gömülere sahip, M.Ö. sekizinci yüzyıldan kalma ilkel bir yerleşim yerinin kalıntılarını buldular. Nüfus büyüdükçe, sakinlerin yakındaki tepelerin eteklerine yerleştikleri ve gelecek yüzyılda kendilerini vadide kurdukları düşünülmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU