Roma Altare Della Patria

Roma Altare Della Patria

Roma Altare Della Patria

Victor Emmanuel II'ye saygı göstermek için 1911'de açılan Monumento Nazionale Vittorio Emanuele II (Altare della Patria), Piazza Venezia'da bulunan görkemli bir binadır. Roma'nın nefes kesici manzaralarını sunmaktadır. Bir Vittorio Emanuele Monumento Nazionale, 1911'de ülkenin birleşmesinden sonra İtalya'nın ilk kralı olan Victor Emmanuel II'nin haraçı olarak açıldı.Binanın içinde, İtalyan Risorgimento Tarihi Enstitüsü ve Risorgimento Merkez Müzesi bulunmaktadır.
1921'den beri Victor Emmanuel Anıtı, ebedi ateğin parladığı ve her zaman iki asker tarafından korunan bir yer olan meçhul asker mezarı tutar.


Roma Altare Della Patria Anıt


135 metre genişliğinde ve 70 metre yüksekliğinde olan devasa anıt, hepsi beyaz mermerden oyulmuş görkemli Korint sütunlarından ve bitmeyen merdivenlerden oluşuyor. Tepe, Victor Emmanuel'in bronzdan dökülen atlı bir heykeli ve tanrıça Victoria tarafından sürülen iki araba ile taçlandırıldı.
Anıt, yapımında şiddetle eleştirildi, çünkü yeterli yer açmak için çok sayıda değerli binayı yıkmak gerekti ve İtalyan vatandaşları, diğer klasik binaların yanında böylesine göz alıcı ve ayrıntılı bir binaya sahip olma fikriyle aynı fikirde değildi. onu kuşat.


Roma Altare Della Patria Panoramik teras

Roma Altare Della Patria Panoramik teras

Anıtın Victor Emmanuel'in en ilgi çekici yerlerinden biri, arabalarla aynı yükseklikte bulunan terastan görülebilecek panoramik manzara. Panoramik asansörler anıtın üst kısmına ulaşmanın tek yoludur, ancak muhteşem manzaralar tırmanma çabalarına değer.





Risorgimento Müzesi
Anıtın üssü Risorgimento Müzesi; İtalya'nın birleşmesine adanmış, bu tarihi an ile ilgili silahların, bayrakların ve diğer nesnelerin sergilendiği bir müze. İtalyan vatandaşları için vazgeçilmez bir ziyaret olsa da, yabancı ziyaretçiler için çok ilgi çekici değil.
Yoksayılamaz Monumento Nazionale bir Vittorio Emanuele II, tüm şehrin en göz alıcı binalarından biridir. Etkileyici boyutları ve beyaz mermerden yansıyan güneş manzarası, onu her gün turistlerin çektiği binlerce fotoğrafın konusu haline getiriyor.


Konum
Piazza Venezia 
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Pazar 09: 30-7: 30 (son giriş 18: 45'te) 
25 Aralık ve 1 Ocak: kapalı 
Fiyat Panoramik asansörler: Yetişkinler: 7 €. Gençlik (18 yaş altı) ve yaşlılar (65 yaş üstü): 3,50 €.


Ulaşım:Metro istasyonu: Colosseo, B hattı Otobüs: 40 (Termini istasyonundan alabilir). Diğer otobüsler: 44, 84, 780, 810. Yakın yerler Aracoeli'de Santa Maria (48 m) Capitoline Müzeleri (134 m) Piazza del Campidoglio (142 m) Palazzo Venezia (187 m) Trajan Pazarı (273 m)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU