Pantheon Hakkında

Pantheon

pantheon
MS 126'da tamamlanan Pantheon, binanın ana doğal ışık kaynağı olan bir Roma tapınağıydı. 

Roma Pantheonu olarak da bilinen Agrippa Pantheonu, İtalyan başkentinin mimari şaheserlerinden biridir. Antik Roma'dan en iyi korunmuş yapıdır.

Mevcut Pantheon'un yapımı MS 126 yılında Hadrian döneminde yapılmıştır. Agrippa'nın adı, daha önce Agrippa Pantheonu tarafından işgal edilen mevcut binanın inşa edildiği yerden gelir; M.Ö. 80 yılında bir yangında imha edilmiştir.

7. yüzyılın başlarında, bina, onu halihazırda mükemmel bir koruma durumunda bulduğu kiliseye dönüştüren Papa Boniface IV'e bağışlanmıştır.

Pantheon Mimari

pantheon

Mimarlığın Pantheon'daki en şaşırtıcı yönü ölçümleridir. Dairesel binanın yüksekliği ile tam olarak aynı çapa sahiptir ve 43.5 metre. Aynı çapta olan kubbe, Aziz Petrus Bazilikası'nınkinden daha büyüktür. Tepesinde, 9 metrelik bir açıklık,doğal ışığın tüm binayı aydınlatmasını sağlar.

Muazzam kubbeyi gizleyen dikdörtgen cephesi, her biri 14 metre yüksekliğinde olan ve aşağıdaki yazının görülebildiği 16 granit kolondan oluşur: "Marcus Agrippa" anlamına gelen "M.AGRIPPA.LFCOS.TERTIVM.FECIT". Lucius'un oğlu, bu tapınağı Konsolosken inşa etti. "


Pantheon'un iç kısmında çok sayıda İtalyan kralının mezarı ve çok sayıda sanat eseri bulunur. Panteon'da gömülebilecek en iyi bilinen kişi şüphesiz ressam ve Rönesans mimarı Raphael'dir.

Pantheon'un etekleri genellikle her saatte insanlarla doludur, ya heybetli binayı fotoğraflar ya da Piazzadella Rotonda'nın bazı teraslarında geleneksel sokak yemeği yerken, farklı sokak sanatçılarının gösterilerinin tadını çıkarırlar.

Pantheon Konumu

Piazzadella Rotonda. Fontana de Trevi ve Piazza Navona arasında.

Pantheon Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cumartesi: 08:30 - 19:30 (son giriş 07:15)

Pazar: 09: 00-18: 00 (son giriş 17:45)

1 Mayıs (ulusal tatil): 09: 00-18: 00 (son giriş 17:45)

Giriş Ücreti: Bedava giriş

Pantheon Ulaşım

Metro istasyonu: Barberini, A hattı (Turuncu). Yakın yerler Piazza Navona (310 m) Museodi Roma (339 m) Alan Sacradi Largo Arjantin (346 m) Gesù Kilisesi (352 m) Piazza Colonna (372 m)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU